Gündem:
HDP BİNALARINA EŞZAMANLI BOMBALI SALDIRI
HDP BİNALARINA EŞZAMANLI BOMBALI SALDIRI

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yolaçan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı. Adana'daki patlama kargo paketinden, Mersin'deki ise dün gönderilen çiçeğin patlaması sonucu gerçekleşti.

Adana ve Mersin’de HDP il ve ilçe başkanlıklarının bulunduğu binalarda kısa aralıklarla 2 patlama meydana geldi. Adana’daki patlamada 3 kişi yaralandı. HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın kendisine gelen kargo paketini açarken patlama olurken, makam odasının da duvarı çöktü. Mersin’de ise dün getirilen ancak kimden geldiği belli olmaması üzerine kabul edilmediği için terasa bırakılan saksı içindeki çiçeğe yerleştirilen bombanın patladığı belirlendi.

Bugün saat 09.50’de Adana’nın Cemal Gürsel Caddesi’nde HDP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu 4 katlı işhanın 3’üncü katındaki merkez Seyhan İlçe Başkanlığı’nda meydana gelen patlama, işyerlerinin yoğun olduğu semtte büyük panik yarattı. Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın kendisine gelen kargo paketini açarken meydana gelen şiddetli patlama sırasında, makam odasının yola bakan duvarı yıkılırken, yaklaşık 12 metre uzaklıktaki karşı binaların da camları kırıldı. Patlamada yaralanan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz ile ESP eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile partili İbrahim Yakup, çağrılan ambulanslarla Özel Adana Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar tedaviye alınırken hayati tehlikeleri bulunmadığı bildirildi. Patlamanın ardından makam odasında çıkan küçük çaplı yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Patlama sırasında üst katta bulunan HDP İl Başkanlığı’nda da yönetimin değerlendirme toplantısı yaptığı öğrenilirken; HDP Adana İl Eş Başkanı Hüseyin Yıldız ise Seyhan İlçe Başkanlık makamında meydana gelen patlamayla ilgili emniyetin incelemesinin devam ettiğini söyledi.

PATLAMAYA TEPKİ

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de olay yerine gelerek patlama hakkında bilgi alıp inceleme yaptı. Cadde araç trafiğine kapatılarak bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Caddede toplanan kalabalık, sloganlar atarak hükümete tepki gösterdi.

BEŞTAŞ: TESADÜF OLAMAZ

HDP Genel Başkan Eş Yardımcısı ve Adana 2’nci sıra Milletvekili adayı Meral Danış Beştaş da olay yerine gelerek partililere sakin olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 3 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Beştaş, parti mitinglerinin yapıldığı 2 komşu ilde aynı dakikalarda uğradıkları saldırının tesadüf olamayacağını, planlı bir saldırı karşısında bulunduklarını, bunun sorumlusunun da hükümet olduğunu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ’kışkırtıcılık yaptığını’ öne sürdü.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku