Gündem:
HDP'li BAKANLAR İSTİFA ETTİ!
HDP'li BAKANLAR İSTİFA ETTİ!

HDP'li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca istifa etti

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle;  "Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Başbakan Davutoğlu'na sunmuşlardır. Başbakan  Davutoğlu, istifaları kabul etmiştir.  Başbakan Davutoğlu, anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır."  ifadeleri kullanıldı.

İSTİFA GEREKÇESİ BASIN TOPLANTISINDA


Bugün 14:45'te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısına iki HDP'li bakanın istifa kararı alması gündeme damga vurdu.

Seçim kabinesine AB Bakanı olarak giren Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı olan Müslüm Doğan, istifa kararlarının gerekçesini saat 16:30'da basın toplantısı ile açıklayacak. İstifa eden Doğan ve Konca'nın yerine kısa süre içerisinde görevlendirme yapılacağı bildirildi.

DAVUTOĞLU TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Levent Tüzel, teklifi reddetmiş, Doğan ve Konca ise kabul etmişti. Başbakan CHP’den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici, Tekin Bingöl, MHP’den Tuğrul Türkeş, Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener'e de bakanlık teklifinde bulunmuştu.Türkeş teklife 'evet' derken CHP ve MHP'den diğer isimler 'hayır' demişti.

KÜLTÜR BAKANI 'İSTİFA ETMELİLER' DEMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, HDP'li bakanların Cizre'ye gitmek istemelerinin ardından açıklama yapmıştı.

Topçu "Meclis’te yemin etmiş insanlardır, bu yeminin gereğini yapmaları gerekir. Bu yeminle alakalı sıkıntıları varsa derhal azledilmeleri gerekir. Eğer bu görev onları rahatsız ediyorsa, bence kendilerinin inandıkları şeylere göre bir ahlakları varsa derhal istifa etmeliler veya azledilmeliler." demişti.

Müslüm Doğan kimdir?

Doğan, aktif siyasete katılmadan önce Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı'nı yürütüyordu. Doğan'ın en çok dikkat çeken söylemi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı olan tavrı. Müslüm Doğan, Diyanet İŞleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını savunuyordu.

Ali Haydar Konca kimdir?

HDP Kocaeli Milletvekili Konca, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Meslek hayatına İçişleri Bakanlığı'nda maiyet memuru olarak başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra, 12 Eylül askeri darbesi ile görevden alındı. 12 Eylül rejiminin sona ermesiyle birlikte Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan Konca, bu görevinden istifa ederek, serbest avukatlık yapmaya başladı. Konca, 1989 seçimlerinde SHP'den belediye meclis üyesi seçildi.

"İÇİŞLERİ BAKANI İKNA ETMEMİ İSTEDİ"

İstifa eden HDP’li Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, Cumhuriyet Gazetesi'nden Selin Ongun'a verdiği röportajda, Cizre’ye gitmek isteyen HDP heyetiyle hükümet arasındaki iletişimi kendilerinin sağladığını belirterek, İçişleri Bakanı Selami Altınok’la aralarında geçen diyaloğu anlatmıştı. Konca, Bakan Altınok’un kendisini arayarak sekiz gün ablukada kalan ve 21 sivilin hayatını kaybettiği Cizre’ye gitmeye çalışan HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı bundan vazgeçmesi için ikna etmesini istediğini söylemişti.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku