Gündem:
İKİ F-4 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ
İKİ F-4 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ

Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için akşam saat 18.07’de kalkan 2 RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05’te irtibat kesilince uçaklar radarda kayboldu.

Kısa süre sonra uçakların Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkiinde düştüğü belirlendi.

Kaza üzerine bölgeye Malatya, Diyarbakır ve Elazığ'dan AFAD ekipleri ile itfaiye ve ambulanslar sevk edildi.

Jandarma ve AFAD ekiplerinin yaptığı aramalarda uçakların enkazının Ekinciler mevkiinde tepe bölgede bulundu. Arazi taraması sırasında 4 pilotun cenazesine ulaşıldı.



İçişleri Bakanı Efkan Ala TBMM'de yaptığı açıklamada 4 pilotun şehit olduğunu söyledi. 

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düşen uçakları Bakan Efkan Ala’ya sordu. Ala, kısaca şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef bugün akşamüstü Malatya’dan havalanan iki savaş uçağımız, daha sonra irtibat kesilmiş ve haber alınamamıştır. Jandarma komutanı olay yerine ulaştı. Biraz önce rapor etmeye başladı. Kesin bilgi vermek üzere şu anda orada, kesin rapor bekleniyor. Elimizde bana ulaşan bilgi, şehitlerimizden ikisinin, pilotlarımızdan ikisinin şehit olduğu, diğer ikisi hakkında bilgi yok. Kısa zamanda bilgi edilecek. Genelkurmayımız da olay netleşince bize bilgi gönderecek. O zaman detaylı kesin bilgi arz ederim." 

Bakan Ala, daha sonra şehit sayısının 4 olduğunu açıkladı.

ŞEHİT PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU 

Düşen RF-4E tipi uçaklarda şehit düşen pilotların isimleri belli oldu. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu.  

GENELKURMAY: SAAT 19.05'TE RADAR İRTİBATI KESİLDİ 

Genelkurmay Başkanlığı Malatya'da düşen RF-4E uçakları ile ilgili açıklama yaptı.  

İnternet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Bu akşam 18.07’de Malatya’da konuşlu 7’inci Ana Jet Üssünden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E Keşif Uçağı ile saat 19.05’te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45’te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.'  

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku