Gündem:
İRAN'DAN SERT UYARI
İRAN'DAN SERT UYARI

İran merkezli Tasnim ajansının aktardığına göre, İsfahan şehrinde yaklaşık 10 bin Devrim Muhafızı üyesinin katıldığı bir toplantıda konuşan Safevi, "Ankara, Rus uçağını düşürerek stratejik hata yaptı. Türkiye bunun için ağır bedel ödeyecek" uyarısında bulundu.

"Türkiye'nin bölgedeki isyancılara destek verdiğini ve Suriye ile Irak'ta güvensizlik yarattığını" iddia eden Safevi, “Türkiye'nin bunları desteklemesi ve Rus uçağını hedef alması stratejisi, bu ülke için ciddi sonuçlar doğuracak" iddiasında bulundu.

Tümgeneral Safevi, "Rus uçağının Suriye hava sahasında vurulması gerçi bir taktiksel olaydır ancak stratejik sonuçları olacaktır. Türkiye kesinlikle bundan zarar görecektir" diye iddiada bulundu.

3 Temmuz 2015 tarihli haberimize göre İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, terör örgütü IŞİD'i Irak'ta Şiiler için kutsal sayılan mekanlara yaklaşmaması konusunda uyardığını ifade etmiş ve "Işid canileri ile sınırlarımızın ötesinde savaşmazsak sınırlarımızın yakınlarında savaşmak zorunda kalırız" ifadelerini kullanmıştı. (Bu haberimize ulaşmak için yandaki resme tıklayınız.)













ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku