Gündem:
İŞTE YENİ ÖSYM BAŞKANI
İŞTE YENİ ÖSYM BAŞKANI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’na Prof. Dr. Ömer Demir getirildi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Prof. Dr. Ömer Demir’in atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

29 Mart’ta görev süresi dolacak olan Ali Demir’in yerine YÖK tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi ile Üniversitelerarası Kurul Genel Sekteri Prof. Dr. Fatih Nuray isimleri belirlenmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulmuştu.

ÖSYM Başkanı, müşterek kararnameyle 4 yıllığına Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.

Prof. Dr. Ömer Demir, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’nün yanı sıra TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. 2008-2011 arasında YÖK Başkanvekili olarak çalışan Demir, Ankara Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün kurucu rektörlüğünü yürütüyor. Kasım 2014’te Yekta Saraç’tan boşalan YÖK üyeliğine ataması yapılmıştı.
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku