Gündem:
'KEYFİLİKLER BİTMELİ, HUKUK HERKESE LAZIM'

GÖREVDEN ALMALARI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, davetlisi olduğu Denizli Barosu tarafından yaptırılacak sosyal tesislerin temel atma törenine katıldı.

Feyzioğlu, törende diğer konuklarla birlikte pasta da kesti.

Geçen yıl Ocak ayında Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurmasıyla ilgili savcıların görevden alınmasının sorulması üzerine Feyzioğlu, "Yargıya güven her geçen gün eriyor. Siyasi iktidarın rahatsız olduğu her işlemde savcılar, hakimler yerlerinden ediliyor. Böyle olunca da işin aslını halkımız öğrenemiyor. Birçok soruşturma güçlü delillere rağmen kapatılıyor" dedi.

İktidarın, 'Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyoruz' dediğini, ama vatandaşın Sulh ya da Asliye Ceza Mahkemelerine güvenmelerinin beklendiğini kaydeden Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Siyasi iktidar 'bana komplo kuruyorlar' diye yeni kutuplaşmalar yarattığı bir olayda, HSYK'nın değişmesinin ardından görevden almalar başladı. Yargının üzerinden bu gölgeleri kaldırmak lazım. Ben bu görevden almalar doğrudur, yanlıştır mevzusuna girmiyorum. Ancak o kadar çok müdahale yapılıyor ki, vatandaş yargının siyasi iktidarın güdümünde yürüdüğünü düşünmeye başladı. Bu olaylardan kurtulmadığımız sürece kendimizi hukuki güvenlikte hissedemeyiz. Mesele doğru sistemi kurmaktır. Doğru sistem olmadığı sürece kişiye göre rahat etme ya da huzursuz olmak oluyor. Görevden alma ile ilgili olayda dosyayı tam bilmediğim için konunun haklılığı ya da haksızlığı ile ilgili esasa ilişkin bir cümleyi doğru bulmuyorum."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku