Gündem:
LEVENT KIRCA'yı KAYBETTİK
LEVENT KIRCA'yı KAYBETTİK

Ülkemizin yetiştirdiği en büyük mizah ustalarından biri olan, aydınlık ve laik Türkiye'nin yılmaz savunucusu, büyük tiyatro oyuncusu Levent Kırca bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu akşam hayata gözlerini yumdu. Kırca, bir süredir karaciğer kanseri teşhisiyle Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

ÇOCUKLARI YANINDAYDI

Kırca'nın oğlu, babasının yaşamını yitirdiği Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere açıklama yaptı. 

Babasının yazın başından beri kanser tedavisi gördüğünü ifade eden Umut Kırca, "Durumu 10 gündür kötüydü. Hepimiz buradaydık, yanındaydık. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Büyük bir sanatçıydı. Türkiye'de 50 yıldır büyük işler yapmıştı" dedi.

Levent Kırca'nın diğer oğulları Oğulcan ve Özdeş Kırca da büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.

Sanatçının cenazesinin 13 Ekim 2015 Salı günü, Levent Camiinde öğle vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı.

Haberhabere ailesi olarak değerli dostumuz Levent Kırca'ya ebedi istirahatgahında huzur dolu bir uyku, ailesine, sevenlerine ve halkımıza da başsağlığı diliyoruz.

LEVENT KIRCA KİMDİR?
 
Zeki Levent Kırca (d. 28 Eylül 1948; Samsun), Türk komedyen, tiyatro sinema oyuncusu, Aydınlık Gazetesi yazarı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.

İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.


1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu'nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 1988'de başlayıp 22 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.


1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Sanatçının ikisi ilk eşinden, ikisi de Oya Başar'dan olan 4 çocuğu bulunuyor.


Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. 2011 yılında Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas isimli komedi dizisine başlamıştır, fakat reyting alamadığından dolayı dizi dört bölüm sürmüş ve bitmiştir. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır.

1998 yılında almış olduğu Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015'te geri alındı.

2015 yılında karaciğer kanserine yakalandı.


Oynadığı bazı tiyatro oyunları


Ateşin Düştüğü Yer
Toros Canavarı
Kadıncıklar
Üç Baba Hasan
Sefiller
Güzel Ve Çirkin
Oyun Nasıl Oynanmalı

Filmografi


Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, 2011
Son İstasyon, 2010
Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)
Kendini Bırak Gitsin, 2004
Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)
Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)
Ölürsün Gülmekten, 2000
Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu: Muammer rolünde)
N'Olacak Şimdi, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)
Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978 (Oyuncu: Ökkeş rolünde)

Oyunculuk dışı kariyeri


Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı.


Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için Demokratik Sol Parti'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur; fakat 4'üncü sırayı alarak kazanamadı.


2011'den beri Aydınlık gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.


2013 yılının Ocak ayında ise Ulusal Kanal genel müdürlüğü görevini üstlendi. 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADRİ GÜRSEL TAHLİYE EDİLDİ
Cumhuriyet gazetesi davasının bugün görülen duruşması sonrası mahkeme heyeti ara kararı açıkladı...

Haberi Oku