Gündem:
MESLEKTAŞLARIMIZI HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİNİZ!
MESLEKTAŞLARIMIZI HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇİNİZ!

Vatan Partisi İstanbul İl Hekim Bürosu, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in görevi başında uğradığı saldırı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Hekim Bürosu’nun açıklaması aynen şu şekilde:

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMININ BİRİNCİ AŞAMASIYLA GELDİĞİMİZ NOKTA YARALANMAK ve ÖLMEK!..

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Genel Cerrahi Uzman meslektaşımız Doç.Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir görevi başında menfur bir saldırıya uğramıştır.

Meslektaşımız, hasta yakını dört vahşi maganda tarafından adeta ölümüne darp edilmiş, kafatası ve tibia (alt bacak) kemiklerindeki travma ve kırıklar nedeniyle “acil” olarak ve “hayati tehlike”kaydı altında ameliyata alınmıştır. Hasdemir,bacağındaki bu ciddi kırık nedeniyle iyileşse de bundan böyle yaşamını sürdürürken hareketlerinde ömrünün sonuna kadar sıkıntı yaşayacaktır.

Bu alçak saldırı, aynen diğerleri gibi, AKP hükûmetinin 2003 yılında başlattığı Sağlıkta Dönüşüm programının doktoru değersizleştiren politikasının sonucudur.

AKP anlayışı, iktidar olduğu andan itibaren sağlıkta ortaya çıkan bütün açmazların sorumluluğunu her fırsatta çalışanlarına ve en çok da doktorlara yıkmıştır. Mikrofonu her eline aldığında doktorları aşağılayan tavır ve açıklamalarıyla Cumhurbaşkanından Sağlık Bakanına, bütün sorumlu isimler sorumsuzca,kutsal mesleğimizi icra eden meslektaşlarımızı halkımızın önünde hedefe koymuştur.

Ne acı bir tesadüftür ki, değerli meslektaşımız Doç.Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in hunharca darp edildiği saatlerde düzenlediği İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısında “Sahada ciddi bir çalışma yaptık. 2017’den itibaren Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci faslını başlatıyoruz.” diyen Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanlığı da trajikomik bir şekilde bu menfur olayı kınayan bir açıklama yayımlamıştır.

Sağlıkta Dönüşüm Programının birinci aşamasıyla geldiğimiz nokta yaralanmak ve ölmekse Bakanın ilan ettiği ikinci aşamayla nereye varacağımızı gerçekten merak etmekteyiz.

Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları darp edildikçe “kınama” yayımlayan bir kurum değil, her koşulda çalışanının sağlık ve esenliğini sağlayan ve koruyan bir “yüce makam” olmalıdır. Sağlık çalışanına yönelen her türlü saldırı Sağlık Bakanlığının namusunu hedeflemiş demektir. Sağlık Bakanlığı mesleğimizin namusunu korumak zorundadır.

Öncelikli talebimiz bu alçak saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan nasibini almamış vahşilerin ilgili makamlarca, benzer niyetli yaratıklara ibret olmak üzere en şiddetli şekilde cezalandırılmasıdır.

Sağlık Bakanlığını ise bir kez daha uyarıyoruz. 

Kutsal mesleğimizi, Bakanlığınız uygulamalarına rağmen büyük özveriyle yapan meslektaşlarımızı sürekli olarak hedef göstermekten derhal vazgeçiniz.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku