Gündem:
MISIR, EKONOMİK BOYKOTA MI HAZIRLANIYOR?
MISIR, EKONOMİK BOYKOTA MI HAZIRLANIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşma sırasında Mısır Yönetimine ağır eleştirileri yönelttiğine dikkat çekiliyor ve Erdoğan’ın sözlerinin Mısır Dışişleri Bakanlığınca sert biçimde kınandığı anımsatılıyor.

Bu arada, bu gelişmelere işaret eden İsrailli Arutzsheva sitesi, “Mısır,  Müslüman Kardeşlere verdiği destek nedeniyle Türkiye’yi boykot etmeye hazırlanıyor” başlıklı haberinde Mısır medyasına dayanarak Türkiye ile Mısır arasındaki gerilimlerin arttığını belirtirken “Mısır’da yetkililer, Türk mallarının hemen ve tam olarak boykot edilmesini ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesini talep ediyorlar” diyor.

Bu yöndeki çağrıları, iki ülke arasındaki ilişkilerde görülen sürekli kötüleşmedeki son gelişme olarak niteleniyor ve ilişkilerin bozulmasına yol açan asıl faktör olarak da Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin General Sisi liderliğindeki ordu tarafından devrilmesi gösteriliyor.

İki ülke arasındaki gerilimin, Gazze savaşı sırasında “Türkiye’ye göre, Mısır'ın Hamas lehinde bir rol oynamadığı gerekçesiyle" daha da arttığı savunuluyor. 

Bu bağlamda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Yönetimi için kullandığı sert ifadeleri ve Katar’dan ayrılmaya zorlanan Müslüman Kardeşler liderlerinin Türkiye’ye gelmelerine açık kapı bırakmasına dikkat çekiliyor.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku