Gündem:
PERİNÇEK ALMAN DEVLET TELEVİZYONU ARD'de
PERİNÇEK ALMAN DEVLET TELEVİZYONU ARD’de

Ermeni tehcirinin 100. yılında Türkiye’ye “soykırım” yalanını kabul ettirmeye çalışanlar çalışmalarına hız verdi.

Önce Papa, ardından Avrupa Parlamentosu Avrupa’nın özgürlük birikimini ayaklar altına alarak emperyalist yalana alet oldu. 

Alman Parlamentosu ise 1915 olaylarına ilişkin görüşmelerinde kararı açıklamayı ileri bir tarihe erteledi.

Alman Devlet Televizyonu ARD geçtiğimiz gün yayınladığı haberde Türkiye adına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in görüşlerine yer verdi.

Haber, “Europamagazin” adlı programda yayınlandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Soykırımı en kesin inkar edenlerden biri, milliyetçi politikacı Doğu Perinçek. Başkanı olduğu Vatan Partisi’nin İstanbul il merkezinde, soykırım iddiasına karşı kanıtlar topluyor. 
Perinçek, bir tür iç savaştan bahsediyor. Ona göre Ermeni çeteler Rusya tarafından silahlandırıldı. 100 bini aşkın ölüme neden vahşi olaylar, ona göre iki tarafta da vuku buldu. Ama bundan ötesi? Hayır.

(Perinçek’ten alıntı:)
‘1948’e değin soykırım hukuki bir kavram olarak yoktu. 1948’de Birleşmiş Milletler tarafından kullanılmaya başlandı. Yani bu tarihten önce gerçekleşen olaylar soykırım oluşturamaz, çünkü böyle bir ceza tanımı yoktur.’

Perinçek, ifade özgürlüğü için en üst mahkemelere başvurdu. Soykırımı inkar ettiği için İsviçre’de mahkum olduktan sonra Perinçek, Strazburg’taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu. Ve burada, ünlü bir karşıtla karşılaştı. 

Davada Ermenistan’ı, Hollywood yıldızı George Clooney’in eşi Emel Clooney temsil etti. Clooney, soykırımın kesin olarak kanıtlandığını söylüyor. 

(Clooney’den alıntı:)
Soykırımın gerçekleştiğini kanıtlayan sayısız görgü tanığı ifadesi ve New York Times gazetesi yayını var. Yayınlardan biri, Osmanlı lideri  Talat Paşa’nın radikal kararından bahsediyor. Buna göre Türkiye’de Hristiyanlara yer yoktur. 

Türkiye’de gerçekten hemen hiç Hristiyan kalmadı. 

Yayın, Agos gazetesi çalışanları ve Ermenistan’la vatandaşlarla devam ediyor. 

Haberin Almanca kaydına, aşağıdaki internet bağlantısından ulaşabilirsiniz:

httpss://www.tagesschau.de/ausland/armenien-gedenken-101.html#



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku