Gündem:
SEÇMEN AKP-CHP KOALİSYONUNA DOĞRU MU İTİLİYOR?
SEÇMEN AKP-CHP KOALİSYONUNA DOĞRU MU İTİLİYOR?

CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın sahibi olduğu ve Genel Yayın Yönetmenliğini de Derya Sazak'ın yaptığı Yurt Gazetesi bugün "8 Haziran sabahı AKP-CHP ortaklığı konuşulacak: BÜYÜK KOALİSYON" sürmanşetiyle çıktı...

MHP'nin oylarının yükseleceği, HDP'nin barajı aşacağı varsayımıyla AKP'nin tek başına iktidar olamayacağını söyleyen gazete buna çözüm olarak AKP-CHP koalisyonu önerdi. 

"Haziran genel seçimlerine 72 gün kala, siyaset dengelerini yerinden oynatacak bir yapılanmanın ayak sesleri duyuluyor: En çok oy alan iki partinin iktidar ortaklığı" ifadelerini kullanan gazete AKP-CHP ortaklığının "ekonomik istikrar ve çözüm sürecinin devamı" için gerekli olduğunu şu sözlerle iddia etti: "4 partili Meclis’te ‘büyük koalisyon’ için AKP ve CHP masaya oturacak. Böylece ekonomik istikrar ve çözüm süreci devam ederken, kutuplaşmanın azalacağı da düşünülüyor".

CHP milletvekilinin gazetesinin bu koalisyon önerisini neye dayanarak yaptığı da bilinmiyor.

Ümit Zileli önceki gün BÜYÜK ATAK: 'AKP-CHP KOALİSYONU' başlığı ile yazdığı makalesinde bu konuyu yazan ilk gazeteci olmuştu. Zileli'nin bu yazısını okumak için resminin üstüne tıklayınız...



işte Yurt Gazetesinin sürmanşeti;



Haber, Yurt Gazetesinin internet sitesinde de HABER MERKEZİ imzası ile şöyle yayımlandı;



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku