Gündem:
SEN MİSİN HEYKELE 'UCUBE' DİYEN!
SEN MİSİN HEYKELE 'UCUBE' DİYEN!

“Ucube heykel” davasında karar açıklandı. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı heykeltraş Mehmet Aksoy’a 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu 8 Ocak 2011 tarihinde Kars'ta yaptığı mitingte, Heykeltraş Mehmet Aksoy'un yaptığı İnsanlık Anıtı'na 'Ucube' demiş ve daha sonra anıt yıkılmıştı.

Aksoy da avukatları aracılığıyla tazminat davası açmıştı. İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada bugün verilen kararda bugün Erdoğan hakkında hüküm verildi.

HEYKELİN KISA HİKAYESİ

7 Kasım 2005 tarihinde Kars Belediye Meclisi oy birliğiyle Ermenistan'daki Soykırım Anıtı'na karşı Sukapı Mahallesi'nde İnsanlık Anıtı yaptırılması kararını aldı.

2006 yılında dönemin Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ile heykeltıraş Mehmet Aksoy arasında sözleşme imzalandı ve Mehmet Aksoy 24,5 metre uzunluğundaki heykelin yapımına başladı.

23 Aralık 2006'da Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu anıtın yapımına onay verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sarıkamış şehitlerini anma törenleri için gittiği Kars’ta heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı İnsanlık Anıtı'nı ucubeye benzeterek anıtın belediye tarafından yıkılacağını ve yerine park yapılacağını söyledi.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku