Kadın:
EVDE LOR YAPMAYI DENEDİNİZ Mİ ?
EVDE LOR YAPMAYI DENEDİNİZ Mİ ?

İnsanın evde yaptığı gıdaları gönül rahatlığıyla tüket
mesi çok güzel. Yapımı fazla zaman alan ve uğraştıran gıdaları kendimiz yapmak istemeyiz, hazıra kaçarız ama lor yapımı çok kolay.

Lor kalsiyum yönünden çok zengin, kalorisi çok düşük bir besin. Zeytinyağı, kekik, pul biber ilavesi ile kahvaltı sofralarını şenlendirir. Reçellerle, balla tüketebilir, tatlı ve kek yapımında kullanabilirsiniz.  

MALZEME:

2 kilo süt (pastörize olmasın)
1-2 limon veya 1 çay bardağı sirke veya 1 çay bardağı yoğurt (sütün kesilmesini sağlamak için bu malzemelerden birini kullanabilirsiniz) .

YAPILIŞI:

Süt kaynamaya başladığı anda limon suyu ilave edilir. Karıştırıp, kaynamaya bırakılır. Tuzlu tercih ediyorsanız, bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz.

Kesilen süt kaynadıkça suyundan ayrılıp toplanır. 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır ve soğutulur. Temiz bir tülbent veya süzgeç yardımıyla süzülür.

Tülbent kullanacaksanız, suyu süzülünce üzerinden sıkıştırarak bağlayıp ağırlık koyabilirsiniz. Yuvarlak şekil alacaktır. Tülbenti bir yere asarak çok iyi süzülmesini sağlayabilirsiniz.İnce delikli süzgeç ile sonuç hiç kötü değil. 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku