Kültür-Sanat:
DARICA'ya İLK SİNEMA AÇILDI

DARICA'ya İLK SİNEMA AÇILDI

Darıca sinemaya kavuştu


Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde alışveriş merkezinde ilçenin ilk sineması açıldı. 5 salonu bulunan sinemanın açılışına katılan film yapımcısı Darıcalı olan Birol Güven, Darıca'da ilk sinemanın geç de olsa açılmış olmasının güzel olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl açılan Darıca'nın ilk alışveriş merkezi olan Darıca Park'ta ilçenin ilk sineması da açıldı. Darıca Park Alışveriş Merkezi'nde 500 kişi kapasiteli 5 salondan oluşan sinemanın açılışına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Park Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Örs, film yapımcısı, senaryo yazarı ve yönetmen Birol Güven, Fenerbahçeli Hasan Ali Kaldırım, dizi oyuncusu Bekir Sunam, Şoray Uzun ve vatandaşlar katıldı. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman açılışta yaptığı konuşmada, "Darıca ilçemiz son teknoloji ile yapılmış sinemasına kavuşuyor. Darıca'nın en önemli marka değerlerinden biri Bayramoğlu. Bayramoğlu bir dönem Marmaris ve Bodrum yokken İstanbul'un tatil ihtiyacını karşılıyordu. İkincisi Darıca Hayvanat Bahçesi bölgenin yanı sıra Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri. Hayvan ve bitki nüfusu göz önünde bulundurulduğu zaman Avrupa'nın ikinci büyük hayvanat bahçesi. Üçüncüsü de yine Darıcamızın çok büyük değerlerinden olan Darıca'nın bu bölgede yetiştirdiği enginar ve kirazı vardır. Bunun dışında yine Darıcamızın yetiştirdiği Darıca'nın çocuğu ve Darıca sevdalısı Birol Güven var" dedi.

Birol Güven ilçede geç de olsa sinemanın açılmış olmasının güzel olduğunu belirterek, "Darıca'da yıllar sonra ilk defa bir sinemamız oluyor. Bundan çok mutluyuz. Darıca'ya sinema çok geç geldi aslında. 2016 yılında ilk sinemamızın açılıyor olması sıkıntılı bir durum ama en azından açılmış olması çok güzel. Çünkü İstanbul ve Gebze gibi lokasyonlara çok yakın bir yer Darıca. Sinemanın olmaması bir sorundu ama bundan sonra bir sinemamız var. Hem de çok güzel 5 tane salon açılmış, çok ileri teknoloji. İnşallah Darıcalılar buraya ilgi gösterir. Artık dünyanın geldiği son noktada Amerika'da çıkan film aynı anda Darıca'da da oynayacak" diye konuştu.
Sinemanın işletmeciliğini yapan İntay Grup ortaklarından Metin Karaca ise, "5 salondan oluşan sinemamızın ortalama maliyeti 2,5 milyon TL. Salonlarımız 100'er koltuklu. 5 sinema salonunda izleyicilerin konforu için herşey düşünüldü" dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku