Kültür-Sanat:
DENİZLİ'de AYRIMCILIK ve NEFRET'e KARŞI SANAT!
DENİZLİ'de AYRIMCILIK ve NEFRET'e KARŞI SANAT!

Kentte faaliyet gösteren Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğu Geliştirme Hibe Programı kapsamında, 'Sivil Toplum Diyalogu İçin Sanat Projesi'ni uygulamaya koymak için harekete geçti.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve İtalyan Lunaria Vakfı'yla birlikte uygulanan projede; Bedri Baykam, Mustafa Karyağdı, Ahmet Yeşil, Barış Sarıbaş, Burçin Erdi, Bozkaya Aldaş, Pınar Partanaz, Firuzan Şimşek, Irmak Dönmez, Deniz Sağdıç May, Onur Çetin, Tijen Şikar Parla ve Turan Büyükkahraman'ın bulunduğu 13 Türk ile Antonella Spada, Darıo Agrımı, Claudıa Gıannulı ve Sergio Andreis'in yer aldığı 4'ü İtalyan sanatçı 17 Ocak'tan itibaren çalışmalarına başladı.

24 Ocak'ta son bulacak etkinlik kapsamında; ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele temasıyla plastik sanat alanında eserler ve tablolar üreteceği belirtildi.

ESERLER DENİZLİ VE İSTANBUL'DA SERGİLENECEK

Kentte çok değerli sanatçıları ağırladıklarını belirten CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, "Proje kapsamında özellikle yakın coğrafyamızda ve hatta ülkemizde endişe verici bir noktaya ulaşan gerginlikler, kardeş kavgaları, savaşlar, dökülen kanların son bulmasını temenni ediyoruz. Plastik sanatlar alanında 17 sanatçımızın üreteceği eserler ile ayrımcılık ve nefret söylemlerine dikkat çekeceğiz. Çalışmanın dünya barışına katkı koyacağını temenni ediyoruz. Bu eserler Denizli ve İstanbul'da sergilenecek" dedi.

AYRIMCILIK VE NEFRET SÖYLEMİYLE MÜCADELE

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Ressam Bedri Baykam, son günlerde dünyada yine nefret ve ırkçılık söylemlerinin çoğaldığını dile getirerek, "İnsanlık ortaçağa geri döndü. Bizim neslimiz 2000'li yılları hayal ederken; uçak otomobillere binecektik, gezegenlere gidecektik, dünya barış içinde yaşayacaktı. Yaşadığımız dünyada sanki 700 yıl öncesine gittik. İnsan insandır. Din, dil ırk ayrımı olmamalıdır. İsteyen inanır, isteyen inanmaz, isteyen istediği dini seçer. Yaşadığımız dünyada Atatürk'ün değerini bir kez daha anlıyoruz. Onun temel felsefesinde, laiklikte din, dil ve ırk ayrımı yoktur. Bu çalışmada usta ressamlar eserleriyle her türlü ayrımcılık ve nefret söylemiyle mücadele edecek" diye konuştu.

DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku