MECLİS SORU ÖNERGESİ SEVMİYOR!

Nereden mi anladık? Listeye bakın göreceksiniz…

Kadın cinayetlerinden, imarda dönen dolaplara, yolsuzluk ve rüşvet konusundaki şikâyet dosyalarından, ÖSYM’deki usulsüzlüklere, tutuklu gazetecilerden, çocuk istismarına, otistik çocukların sorunlarından orman köylüsünün sorunlarına, denizlerdeki kirlilikten, ormanlardaki yapılaşmayaher alanda verilen soru önergelerine hayır diyor! Bitmedi.

Yine balıkçılığın sorunlarından engellilerin sorunlarına, 18 adamızın Yunanistan tarafından işgalinden eğitimin yazboz tahtasına getirilmesine, Soma’daki maden kazasından Aladağ’da yanarak ölen kızlarımıza, paralel yapıdan faiz lobisinin araştırılmasına kadar hangi konuda önlerine soru önergesi gelse basıyorlar hayırı…

Örneğin Manisa’da 1 ayda 5 kez zehirlenme olayı yaşandı. Ses çıkmadı. Geçiştirildi, zehirlenenler suçlandı, açıklama yapanlar dayak yedi, ailelere susun dendi. Yemek firması korunup kollandı, CHP önerge vererek araştırılmasını istedi. AKP reddetti.Özetle CHP durmadan konuların araştırılmasını talep etse de, soru önergeleri verse de anında ve hemen önergeler AKP’lilerin oylarıyla reddediliyor.

Bu direnç niye? Hemen hayır demelerinin temelinde kendi ihmal ve sorumlulukları ortaya çıkar diye bir korkuları mı var? Ucu kendilerine dokunacak diye mi çekiniyorlar? O telaşla mı anında ret oyu basıp kurtulduklarını zannediyorlar. O onların uzmanlık alanına girer!

Örneğin iki ara bir derede Aladağ’da yanarak ölen 11 çocuğun ailelerine 20 bin TL, yaralananların ailelerine 10 bin TL olmak üzere banka hesaplarına yatırıldı ve yurt bir gecede yerle bir edilerek mahkeme sürmesine rağmen ortada delil kalmadı. Yani yurt yıkılarak deliller karartıldı. Şaşırdınız mı? Hayır…

Gelelim çok övündükleri bir başka alana! Bakkal dükkânı açar gibi üniversite açıyor, sayıları 200’ü bulan yeni üniversitelerle övünüyor, birbirinin kopyası olan ve mezunlarının iş bulmadığı, işsizliği körükleyen okul sayılarıyla gurur duyuyorlar! Şimdi sayılara bakalım. Üniversitelere başvuru 2010’da 1 milyon 473 binken, bu yıl bu rakam 2 milyon 142 bine yükseldi. İşsizlikte başı eğitimli işsizlerin çekmesine rağmen, 15 yılda üniversite sayısı 75’ten 200’e çıktı.

Bu okullar açılırken bir plan dâhilinde mi açılıyor, çok övündükleri fizibilite çalışmaları yapılıyor mu? Ülkenin ihtiyaçları göz önüne alınıyor mu? Ticari kaygılar ve kayırmacılık yine büyük rol oynuyor mu? Kalkınma ve insan gücü planlaması yapılıyor mu, uzman görüşü alınıyor mu? Bu sorular havada kalıyor ve yine onların uzmanlık sahasına giriyor!

Helikopter düşüyor, soruşturma başlatılıyor, Mehmetçik zehirleniyor soruşturma başlatılıyor. Ama iktidar soru önergelerine hayır diyor. Sadece gazete haberleriyle, temeli olmayan suçlamalarla gazeteciler hapse tıkılıyor.Sonuçta ne mi oluyor? Adalet yürümeye devam ediyor. Üstelik adının açılımında adalet olan bir partinin iktidarında! Ulus olarak endişe veren, insanı derinden üzen günlerden geçiliyor. Cennet ülkemiz cehenneme dönüştürülüyor. Adil bir ülkede özgür, mutlu, huzur içinde yaşamak varken dert denizinde yüzülüyor! Adalet Bakanı da haklı bir özeleştiri vererek ;“Böyle siyaset yapılmaz” diyor.

Not: Yazılıp çizilenlere, aralara sokulan sorulara pek çok kişi, pek çokayrı cevap verebilir, farklı yorumlar getirebilir elbette. Ancak adalet herkes için gereklidir. Keşke siyasi irade; ‘Fakat’lı, ‘Ama’lı, ‘Ancak’lı” tümceleri gündeminden çıkarsa, ekseni daha fazla kaydırmasa, hukukla daha fazla oynamasa, ülkemiz bozulan fabrika ayarlarına bir an önce dönse- dönebilse! Neden mi? Düşündüğümüz kadar var olduğumuz ve yazdığımız kadar yarınlara kaldığımız için…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87