ÖN YARGILARIMIZIN ESİRİ OLMAYALIM

Ön yargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur. Bilim atomu parçalamayı başardı, fakat henüz ön yargıya bir çözüm bulamadık. Ön yargılarımız bizi hakikatten koparır. Zihnimizi ele geçirerek esir alır.

Dersimiz Atatürk filmini nasıl bilirsiniz, desem birçoğumuz izlemiştir ve Atatürk’ü anlatan iyi bir film der. Doğrudur da. Peki şu ifadeye ne dersiniz: ”Her 10 Kasım sabahı saat dokuzu beş geçe, çığlık çığlığa çalan sirenlerle birlikte, millet olarak saygı içinde çakılıp kalıyoruz.” Bilemediniz. Bu ifade MEB 5. Sınıf Türkçe kitabında geçmiyor. Dersimiz Atatürk filminin içinde geçiyor. Dersimiz Atatürk filmi Millî Mücadele ve Atatürk temasının içindeki dinleme/izleme metni.

10 Kasım haftası bir gürültü patırtı koptu. Türkçe dersi kitabında yer alan yukarıdaki cümleden Atatürk düşmanlığı çıkarıldı Dersimiz Atatürk filminin senaristi kimdi? Turgut Özakman. Turgut Özakman’ın Atatürkçülüğünden şüphe duyan var mı?

Siyasî iktidarı beğenmeyebiliriz, fakat eleştirilerimiz gerçekler zemininde olmalı. İsmi lazım değil, bir haber sitesi tıklanmak ve ülkede birliği sabote etmek için herkesin bakınca anlayabileceği bu yalın gerçeği çarpıttı. Bu mu habercilik, gazetecilik! O haber sitesine güvenen Atatürkçü kesim bu cümleye tepki gösterdi. Güncel siyasetle ilişkilendirildi. İktidarın Atatürk söyleminin bu ifadelerle sahteliği ortaya kondu... Atatürk gerçekçi ve akılcıydı. Atatürkçülük gerçekçi ve akılcılıktır. Atatürk’ü gerçekler zemininde savunalım.

Biz önyargılarımız esiri olmayalım, tembel olmayalım. Araştıralım. Yoksa, art niyetlilerin oyununa geliriz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87