BEŞİKTAŞ TARİH YAZDI! BYE BYE LIVERPOOL!
BEŞİKTAŞ TARİH YAZDI! BYE BYE LIVERPOOL!

Kara Kartalımız tarih yazdı. Siyah beyazlılar normal süresi 1-0 biten maçta seri penaltılarla İngiliz devi Liverpoool'u 5-4 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Demba Ba ve Gökhan Töre, Liverpool karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. Beşiktaş'a devre arasında sağ bek olarak alınan Daniel Opare, Ramon Motta'nın cezalı olması nedeniyle Liverpool karşısında savunmanın solunda görev yaptı. Sarı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yerine savunmanın göbeğinde Pedro Franco ile birlikte Necip Uysal forma giydi.Ön liberoda Veli Kavlak-Atiba Hutchinson ikilisi görev yaparken, orta alanın sağında Gökhan Töre, solunda Olcay Şahan oynadı. Jose Sosa ise Demba Ba'nın arkasında forma giydi. 

Beşiktaş'ın rakibi Liverpool, Anfield Road'da oynanan ilk karşılaşmanın kadrosundan 4 değişiklik yaparak sahaya çıktı. "Kırmızılar"da Anfield Road'daki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Cautinho, Henderson, Sakho ve Lallana'nın yerine Kolo Toure, Lovren, Sterling ve Balotelli forma giydi. Liverpool'da sakatlıkları bulunan Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Lucas ve Mamadou Sakho ile kart cezalısı Lazar Markovic kadroda yer almadı. 

İlk maçta deplasmanda rakibine 1-0 yenilen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleye taraftarının da desteğiyle son derece istekli başladı. İlk bölümde oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden rakibi karşısında özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılar, pozisyon üretmekte zorlandı. Sakatlıktan yeni kurtulan son haftaların formda isimleri Demba Ba ve Gökhan Töre bu yarıda etkisiz bir görüntü sergilerken, siyah-beyazlılar Olcay Şahan'ın şutu dışında pozisyon üretemedi.

Maça kontrollü başlayan Liverpool ise ilk dakikalarda oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, devrenin ortalarından itibaren özellikle Sturridge, Sterling ve Balotelli'nin defansın arkasına yaptığı koşularla rakip kalede gol aradı. İngiliz temsilcinin ilk 45 dakikada yakaladığı birkaç pozisyonda kaleci Cenk Gönen yerinde müdahalelerle gole izin vermedi. 

İkinci yarıda dakikalar ilerledikçe oyunu Liverpool'un alanına yıkan Kara Kartal, 70 bin taraftarın desteğiyle İngilizleri sahasına hapsetti. Ancak ileride çoğalmakta zorlanan temsilcimiz bir türlü net fırsatları yakalayamadı. 61. dakikada Slaven Bilic, Liverpool orta sahasının arasında kaybolan Sosa'nın yerine Tolgay Arslan'ı sahaya sürdü. 71. dakikada Olimpiyat gol diye ayağa kalktı. Gökhan Töre'nin getirdiği topta Demba Ba güzel bir servisle topu Tolgay Arslan'ın önüne bıraktı. Genç oyuncu müthiş bir v uruşla topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda Liverpool'a şans tanımayan Kartal, 90+2'de inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Sol köşeden Gökhan'ın kullandığı kornerde Necip'in kafa vuruşu savunmadan sekerek Demba Ba'nın önünde kaldı.. Demba Ba'nın vuruşunda top üst direkten geri geldi. Ve normal 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Uzatma dakikalarında gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi.

BEŞİKTAŞ-LİVERPOOL

SAAT: 20.00
STAT: Atatürk Olimpiyat Stadı
HAKEM: Damir Skomina

BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Franco, Necip, Opare, Atiba, Veli, Gökhan, Sosa, Olcay, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

LİVERPOOL: Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Allen, Can, Moreno, Ibe, Sterling, Balotelli, Sturridge
TEKNİK DİREKTÖR: Brendan Rodgers

Maçın kısa özeti

-Liverpool'da Lovren geliyor topa..Kaçtııııııııı..... Beşiktaş Liverpool'u eliyor...... Kartal UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'u eliyor.... Kartal Olimpiyat'ta tarih yazıyor...

-Beşiktaş'ta topun başına Tolgay geliyor... GOLLLL... 5-4

-Liverpool'da Joe Allen geliyor topun başına... Gol... 4-4

-Beşiktaş'ta Atiba geliyor topa... GOLLL... 4-3

-Liverpool'da Emre Can var topun başında... Gol... 3-3

-Beşiktaş'ta topa Veli geliyor... GOLLLL.. 3-2

-Liverpool'da topun başına Lallana geliyor... Gol... 2-2

-Gökhan Töre... GOLLLL... 2-1

-Liverpool'da topun başında Lambert var... Gol... 1-1

-Karşılaşma penaltılara gidiyor... İlk penaltıda topun başına Demba Ba geliyor... VE GOLLL...

-Karşılaşmada 90 dakika Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Maç uzatmaya gidiyor...

- GOL... Karşılaşmanın 72. dakikasında Tolgay Arslan'dan harika bir gol... Demba Ba'nın pasıyla ceza yayı üzerinde buluşan Tolgay harika vurdu ve golü buldu.

DEMBA BA BESTESİ DİLLERDE

Beşiktaşlı sanatçıların Müslüm Gürses'in 'Hangimiz sevmedi' parçasından uyarladığı Demba Ba bestesi maç öncesi siyah beyazlı tribünlerin dilinde. Maç öncesi tribünlerden yükselen 'Demba Ba' bestesinin ardından, Atatürk Olimpiyat Stadı haporlörlerinden de bu şarkı çalındı. 

SOLDA OPARE SAĞDA SERDAR

Beşiktaş'ta cezalı Motta ve sakat İsmail'in yokluğunda Slaven Bilic kritik Liverpool karşılaşmasında Uğur Boral'ın yerine Opare'yi sol beke çekti. Orijini sağ bek olan Daniel Opare sol bekte görev alacak. Sağ bekte ise Serdar Kurtuluş olacak.

ATINÇ DEĞİL NECİP

Bu arada Beşiktaş'ın bir diğer sıkıntılı bölgesi olan stoperde ise Bilic'in tercihi Necip Uysal oldu. Ersan'ın cezası nedeniyle oynayamayacağı Liverpool karşılaşmasında Atınc'a şans vermeyen Hırvat teknik adam Necip'i defansın göbeğine çekti.  



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku