TAYYİP ERDOĞAN, EGE DENİZİ’ni HAYDUTLARA TESLİM ETTİ!..

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 04 Kasım 2018’de, Burgazada Korveti’nin teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız” dedi. Ancak Yunanistan, devlet gemisi ile deniz haydutluğu yaparak Ege Denizi Türk karasularında balık tutan vatandaşlarımızı silah zoruyla kaçırarak hapse tıkıyor, vatandaşlarımızı öldürüyor, mülkiyeti bize ait olan adalarda askeri tatbikat ve ağır silah atışları yapıyor. Ege Denizi’ni Yunan haydutlarına teslim eden Erdoğan, masal anlatarak kendi tabanını kandırmaya çalışıyor.

Yunanistan, Erdoğan’ın konuşmasından birkaç gün önce haydutluk yaparak Gayri Askeri Statüdeki Sakız Adası’nda, 30-31 Ekim 2018’de, iki gün süreyle Top, Ağır Piyade Silahları ve Uçaksavar Makinalı Tüfek atışları yaptı. Atışla ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yayımlandı.

Ağır Silah Atışı yapılan alan Aydınlatma Mermileri ile aydınlatıldı.

Yunan askerleri, 12,7 mm.lik Uçaksavar Makinalı Tüfeği ile denizdeki hedeflere gece atışı yaptı.

İzmir Çeşme’nin tam karşısında bulunan Sakız Adası’ndaki Ağır Silah Atışlarına, adada konuşlu 105 mm.lik Çekili Obüs Bataryaları ile 155 mm.lik ve 203 mm.lik Kundağı Motorlu Topçu Bataryaları katıldı. Yunan askerleri top atışı yaparak Ege Denizi’ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye attı.

Yunan Piyade birliklerinin kuruluşunda olan 106 mm.lik Havan Takımları da atışlara katıldı.

Sakız Adası, 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 Büyük Devlet ( Almanya, Avusturya-Macaristan, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya) Kararı ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması’nın 12.Maddesine göre gayri askeri statüde. 6 Büyük Devlet Kararı ve Lozan Antlaşması’nın 12.Maddesi ile Yunanistan’a Sakız Adası’nın sadece kullanma hakkı verildi. Sakız Adası’nın mülkiyeti ile deniz yetki alanları Türkiye’ye bırakıldı. Sakız Adası’nın hava sahası da Türk Hava Sahası’dır.

Yunanistan adaya herhangi bir askeri birlik konuşlandıramaz, askeri tatbikat ve ağır silah atışı yapamaz. Ancak mevcut durum itibarıyla Sakız Adası’nda bir Mekanize Piyade Tugayı var. Yunan Mekanize Tugayı’na bağlı birlikler ağır silah atışı yapıyor. Yunanistan açık bir şekilde 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 Büyük Devlet Kararını ve 24 Temmuz 1923 tarihli Lozan Antlaşmasını ve uluslararası hukuku ihlal ediyor, Ege Denizi’ndeki seyir güvenliğini ve bölgedeki hava trafiğini tehlikeye atıyor.

Sakız Adası’nda icra edilen Ağır Silah Atışlarının savunma niteliğinde olmadığı açıkça görülüyor.

Yunanistan burnumuzun dibinde gümbür gümbür topçu atışı yaparken ve Türkiye’yi tehdit ederken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar olanı biteni turist gibi izledi. Yunanistan’a müzik notası bile verilmedi.

HULUSİ AKAR NEREDEN KOŞUYOR?..

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 16 Nisan 2017’de, Aydın Eşek Adası’nda kuzu çevirip Türk Hava Kontrolörüne sinkaflı küfür etmiş ve Türkiye’ye meydan okumuştu. Anılan olaydan kısa bir süre sonra 10 Mayıs 2017’de, Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı sıfatıyla Atina’da düzenlenen Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısına katıldı. Hulusi Akar, anılan toplantıda, son derece pişkin bir tavır sergileyerek, Türk Hava Kontrolorü subaya küfür eden, Türkiye’ye meydan okuyan, Türk Düşmanı İşgalci Kammenos ile el ele fotoğraf çektirdi. Akar’ın, Türk Düşmanı, küstah ve küfürbaz Kammenos’a yakın ilgi göstermesi ve samimi davranması Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Kammenos ve Yunan Genelkurmay Başkanı, sık sık işgal altındaki Türk adalarına gelip giderken, Hulusi Akar, korumakla sorumlu olduğu vatan topraklarına cesaret edip gidemedi. Cesaret edip Türk adalarına gidemeyen, Ege Denizi’nde 3 milin ötesine geçemeyen ve AKP Hükümeti’nin dümen suyunda giden Hulusi Akar, Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilerek Savunma Bakanı yapıldı.

Savunma Bakanı Akar, ilk vukuatını 25 Ağustos 2018’de işledi. Yunan Potami (Nehir) Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis hiçbir engelle karşılaşmadan Aydın Eşek Adası’na geldi. Theodorakis, Türkiye’ye ait olan Eşek Adası’ndan Türkiye’ye meydan okurken Akar’ın sesi soluğu çıkmadı.

Savunma Bakanı Akar, ikinci vukuatını 30-31 Ekim 2018’de işledi. Yunanistan burnumuzun dibinde Sakız Adası’nda gümbür gümbür topçu atışı yaparken Akar sağıra yattı.

Akar, 01 Kasım 2018’de, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığının 2019 yılı bütçesinin sunumunda ilginç mesajlar verdi. Akar, iyi komşuluk ilişkileri ve “kazan-kazan” anlayışında olduğunu belirterek Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade edilmeyeceğini vurguladı. Hulusi Akar herhalde uzayda yaşıyor. Ege Denizi’nde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı 14 yıldır Yunan işgali altında, Taşoz Adası Türk karasularındaki 111 milyon varillik petrolümüz Yunanistan ve İsrail tarafından gözümüzün içine baka baka çalınıyor, Yunanistan, Doğu Akdeniz Girit Adası güneyindeki 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını parselleyip satışa çıkardı ve bütün bunlara rağmen Hulusi Akar “kazan-kazan”dan bahsediyor.

Ege Denizi’ndeki adalarımıza gitmeye cesaret edemeyen Hulusi Akar, 07 Kasım 2018’de Sudan’ın Sevakin Adası’na giderek gösteri yaptı.

Türkiye’nin başı bu kadar dertteyken Savunma Bakanlığının işi gücü bırakıp İstanbul Fenerbahçe Orduevi’ndeki motel ile ilgilenmesi dikkat çekiyor. Fenerbahçe Orduevi’ndeki motel boşaltılarak yıkıma hazır hale getirildi. Hulusi Akar, motel arazisine kendisi için konut yaptırıp yerleşmeyi düşünüyorsa boş yere heveslenmesin. Çünkü Yaşar Büyükanıt’ın başına gelen Akar’ın da başına gelir ve Büyükanıt gibi Hulusi Akar da Fenerbahçe Orduevi’nde barınamaz ve insanların arasına çıkamaz. Yıkılacak motelin yerine başka bir inşaat yapılmamalı ve arazi yeşil alana dönüştürülmelidir.   

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87