ALAMİNÜT KONGRE! ŞİPŞAK SEÇİM…

AKP’nin 6. Olağan Büyük Kongresi, geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’da yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bütün birimler kongre boyunca görevli idi. Trafik, gasp, uyuşturucu birimleri bile kongre boyunca görevdeydi. Salona girişte partililer de, misafirler de 5 ayrı yerde tepeden tırnağa arandı. Kalem, çakmak, deodorant bile sokulmadı salona. Atıldı, saçıldı yerlere…

Normalde kongreler, başkanlık divanı seçimiyle başlar. Yönetim kurulu, denetleme kurulu, haysiyet divanı raporlarının okunmasıyla sürer. Dilekler, temenniler ve tüzük değişiklikleriyle sonlanır. AKP’nin kongresinde bu gelişimin hiçbirini görmedik. Hepi topu birkaç saat içinde toplantı ve dağıldı. Özetlersek, televizyon ekranlarında hava durumu raporları bile daha uzun sürüyor sırası geldiğinde. Gazetelere yansıyan kongre haberlerine göre; kongre Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 dakika süren yaşam öyküsüyle ilgili kısa filmle başladı, ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasıyla kapandı. O kadar.

Kongrenin yapıldığı gün, güzel yurdumun basına yansıyan manzara-i umumiyesi ise şöyleydi.

Cumhurbaşkanı kararlarıyla litre başına benzine 59, motorine 54, otogaza 34 kuruş zam yapıldı.

Hükümet; buğday, arpa, mısır ve pirinçten gümrük vergisi alınmayacağını açıkladı. Bu ürünler artık gümrüksüz, vergisiz girecek ülkemize.

2017 yılı verilerine göre; 20 farklı ülkeden sığır, 8 ayrı ülkeden koyun ithal ediyoruz. Kurbanlık koyunlarımız Brezilya, Uruguay, Avustralya ve Çekya’dan geliyor.

ABD dolarındaki dalgalanmadan ötürü üretici firmalar, satıcı esnafın toptan taleplerini almıyor. Kur hesaplarını ve doların seyrini izliyor.

ABD, şimdiye dek 5 bin tır dolusu silah yolladı PKK – PYD terör örgütüne. Suudi Arabistan da, 100 milyon dolar göndereceğini açıkladı.

Katar Emiri Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Çin, Suriye’ye yaptığı yardımları artıracağını duyurdu.

Bugün markette limon 999, domates 899, kuru soğan 799 kuruştan satıldı.

AKP’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nin yapıldığı gün, ülkemizin manzara-i umumiyesinin basına yansıyan haberleri kısaca ve özetle böyleydi.

Uyuşturucu ölümleri, kadın cinayetleri, yolsuzluklar, çocuk istismarları, FETÖ tutuklamaları ve mahkumiyetleri artık üçüncü, dördüncü sayfa haberleri olarak manşetten düşmüştü. Görünen o ki, AKP’nin 16 yıllık iktidarında ileriye doğru değişen hiçbir şey yok. Ne çıraklığı işe yaramış, ne kalfalığı bir şey yapabilmiş, ne de ustalığı herhangi bir şey üretebilmiştir.

O gün okuduğum gazetenin bir köşesinde küçücük puntolarla bir başka haber daha vardı:

1915. Anafartalar Grubu Komutanlığı görevini yürüten Mustafa Kemal’e 16. Kolordu Komutanlığı görevi de verildi.

Altında bir küçük haber daha vardı:

1915. Tevfik Fikret’in ölüm yıldönümü.

Bu iki küçük haberin varlığı “Oh be. Dünya varmış” diye rahatlattı.

Bu güzel ülkenin gerçek liderlerini, büyük şairlerini bir bilebilsek diye içimden geçirdim.    

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87