ANKARA’da “İKNA OLMAYANLAR” KİMLER ACABA?.

Aradan iki koca hafta geçti, o kadar çabaya karşın Rusya Krizi hala ilk sırada!

Bir diğer deyişle, “ayı ile yatağa girmenin” derin sancıları sürüyor... Hadi, bizim gibi sıradan fanilerin, ayılar tarafından hırpalanması gündelik, vaka-i adiye hali   sayılabilir diyelim. Ama, söz konusu, Ankara’daki büyüklerimiz olunca, ister istemez endişeleniyor insan... Hele ki, bu rahatsızlık, zirveye yakın bir kalemin açıkça yazmasından kaynaklanınca, o menhus soru gelip aklınıza çörekleniveriyor:

-Neler oluyor?..

Birazcık pimpirikli iseniz, daha da vahim bir soru öne geçiveriyor tabii.

-Bizi kim, neden öpüyor?!.

Başbakan Davutoğlu’na yakın olarak gösterilen, Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, “Rus uçağı tuzak mıydı?” başlıklı yazısında işte tam da bunu yaptı... Önce iki soru sordu:

-Neden Rus uçağı?.. Bu işi başımıza kim açtı?..

Gerçekten iç gıcıklayıcı sorular. Hele iktidar mahfilinden geliyorsa... Selvi bu sorularla yetinmedi; Ankara’da konuştuğu kişilerin de aynı sorulara takıldığını söyledi. Bir de sıkı bir örnek verdi:

-Uçakla ilgili görüntüleri izleyen bir yetkili, “hava sahamızı terk etmek üzere olan uçak neden düşürüldü, ikna olmadım” dedi...

Sonra bizlerin de daha önce dikkat çektiğimiz Uludere faciasından örnek verip, “O gün çok Kritik bir MGK toplantısı vardı. Bu toplantıdan sonra başka bir sürecin başlaması gerekiyordu. MGK bitti, Uludere vuruldu. Süreç tam tersi istikamette seyretti” diye yazdı.

Biliyorsunuz, o olayda ABD’ye ait “insansız hava aracından” PKK’lılar geçiyor diye bilgi alındığı ileri sürülmüş, 34 kaçakçı vurulmuş, bir general görevinden olmuştu!..

Selvi, Rus uçağının vurulduğu günün akşamı Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’un Ankara’da olacağını, daha da önemlisi Türkiye açısından stratejik öneme sahip olan “Cerablus Operasyonu” için düğmeye basılmak üzere olduğuna da dikkat çekti. Bu konuda bilgi verilen Putin’in ise şu sözlerini öne çıkardı:

-ABD, o bölgeyi Kürtlere vermeyi planlıyor!..

İşte zurnanın zırt dediği yer de burası sayın seyirciler; Selvi yazısının bundan sonraki bölümünde, iki yaşamsal duruma da parmak basıyor:

1-Bu tuzağın Türkiye ile Rusya’ya birlikte kurulduğu tezini yabana atmıyorum!..

2-ABD bu kriz esnasında Türkiye’ye güçlü destek vermedi!..

Yaa, işte böyle... Tarihimizde çok oyuna geldiğimiz, dost bildiklerimizden fena kazıklar yediğimiz vakidir. Ancak böyle bir kumpas, çıkarılması çok zor ve pahalı bir kazıktır ne yazık ki!..

-Ankara’da birilerinin fena halde endişelenmesi, “ikna olmaması” da gayet tabiidir!..


Trump Towers’ın gülleri!..

Pek şaşaalıydı doğrusu...

İstanbul’un göbeğinde, Mecidiyeköy’de yapılan açılışında, en büyük Türk büyüklerinin hepsi hazır ve nazırdı. Zamanın başbakanı Tayyip Bey, eşi Emine Hanım’la katıldığı açılışta, başta Ortadoğu otomotiv ve D Yapı olmak üzere, bu mimari eseri Türkiye’ye kazandıran herkese ülkesi ve milleti adına teşekkür etti. Dünya Gayrimenkul devi Donald Trump’ın kızı güzeller güzeli İvanka ve ortakları Aydın Doğan alkışladılar... 

-Biri 39, diğeri 37 katlı, toplam 303 bin metrekare büyüklüğündeki Trump Towers açılmıştı...

Gayrimenkul devi Donald Trump’ın, Avrupa’da gerçekleştirdiği ilk projeydi. Çok sevinçliydik. Donald Trump maalesef açılışa yetişememişti. Yalak medyamıza gelince; onlar Towers’tan çok Donald Bey’in kızı İvanka’yı tanıtmayı tercih etti. Güzelliği, zarafeti, iş kadınlığı, hangi yemeği sevdiği falan filan, günlerce seyrettik, okuduk, bağrımıza bastık...

Ertesi gün İstanbul’a ayak basan Trump’ın şerefine yemekler verildi. Başbakan’la buluştu. Türkiye’yi ne kadar sevdiğini, İstanbul’a bayıldığını filan söyledi, sonra kızını da alıp gitti... 

Aradan geçti üç küsur sene... ABD Başkanlık Seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adayı olan Donald Trump, önceki gün yaptığı açıklamada bakın ne dedi:

-Müslümanlar küresel cihadı destekliyor. Tüm Müslümanların ABD’ye girişi yasaklanmalıdır!..

Yetinmedi, ABD’deki Müslümanların büyük çoğunluğunun da Amerikalılardan nefret ettiğini öne sürdü ve “ABD’de yaşayan Müslümanların yüzde 51’i şeriatla yönetilme tercihinin sunulmasını istiyor” dedi!..

Ne olacak şimdi?. Bu arkadaş maazallah Başkan olursa, buradaki Trump’a girebilen Amerikanofiller, ABD’ye giremeyecek mi yani?. Yazık değil mi?.. Yetkililer nerede?.

-Kendilerinden gazeteleri ve Tv’lerinde açıklayıcı bilgi rica ediyoruz...

Suriyeli çocuklar!..
    
Türkiye İşveren sendikaları açıkladı:

-Türkiye’deki 2.2 milyon Suriyeliden 400 bini kayıt dışı çalışıyor.

Yani kaçak!.. Yani artık çoğu kalıcı!.. Ve çocuk işçi kabusu çok ağır bir şekilde geri dönmüş durumda!.. Neden böyle peki?. Çünkü en ağır şartlarda çalışmaya ve üçte bir ücrete razılar... Öyle çalışmayanları gidip, Gaziantep’te, Adana’da, Hatay’da, Urfa’da, Adıyaman’da, Mersin’de,  pavyonlardan, randevuevlerinden toplayabilirsiniz!.. ya da sokaklardan!..

İlk gelmeye başladıklarından 4 yıl sonra, yüzde 90’ı kampların dışında yaşıyor. 150 bin Suriyeli çocuk Türkiye’de doğdu. 1.2 milyon çocuk 18 yaşın altında... 600 bin okul çağında çocuktan yalnızca yüzde 15-20’si okuyabiliyor!.. Geleceğimizin ne denli “parlak” olduğunu göstermesi açısından ibret verici...

-3 milyar Euro’ya yatanlara önemle arz edilir!..



https://twitter.com/umit_zileli
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87