Asayiş:
KAŞIKÇI DAVASI'nda GELİŞME

KAŞIKÇI DAVASI'nda GELİŞME

2018’de İstanbul’da işlenen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ikisi Suudi Arabistan Başkonsolosluğu çalışanı altı şüpheli hakkında ikinci iddianame düzenlendi.

Muavin konsolos Sultan Yahya A. ve ateşe Yasir Halit M. hakkında ‘tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından suç delillerini ortadan kaldıran dört şüpheli hakkında ise ‘delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlamasıyla beş yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Suudi Arabistan vatandaşı olan  ve delilleri yok ettiği ifade edilen diğer şüphelilerin isimlerinin Ahmet Abdülaziz M., Khalit Yahya M., Mohammed İbrahim A. ve Obaid Ghazi A., olduğu öğrenildi.

OLAY YERİ İNCELEMESİ BİTTİ, TÜRKİYE'DEN ÇIKTILAR

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de öldürülmesine ilişkin hazırlanan ikinci iddianamede, delilleri yok etmek için Suudi Arabistan'dan gelen 4 şüpheliden 2'sinin 8 Ekim 2018'de diğer 2'sinin de 9 Ekim 2018'de Türkiye'ye giriş yaptığı bildirildi.

Delilleri yok etmek için Suudi Arabistan'dan gelen şüphelilerin Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesinin bitmesinden hemen sonra Türkiye'den çıkış yaptığı öğrenildi. İddianamede olay yeri incelemesinin 15-16 Ekim 2018 tarihinde bittiği şüphelilerin de iki grup halinde 17-18 Ekim'de Türkiye'den çıkış yaptığı ifade edildi.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim 2018’de girdikten sonra kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı katlettikleri iddiasıyla 20 firari Suudi sanık hakkında hazırlanan iddianame geçen nisan ayında kabul edilmişti.

İKİ DAVA İÇİN BİRLEŞTİRME TALEBİ

Davanın ilk duruşması 3 Temmuz’da yapılmış; Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, tüm konsolosluk çalışanlarından şikayetçi olduğunu söylemişti.

Savcılık, “olayın ortaya çıkmasını engellemek amacıyla delillerin yok edilmesi” suçundan başlatılan soruşturmanın  dosyasını ayırmıştı. İkinci iddianameyle birlikte bu şüphelilerle ilgili dava açılmış oldu. İddianame, yargılanmanın yapıldığı 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne birleştirme talebiyle gönderildi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EROL EVCİL İLE 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen Demir Yumruk operasyonunda gözaltına alınan, aralarında suç örgütü...

Haberi Oku