ASLAN MÜTTEFİKİMİZ!..

Hadi gözümüz aydın...


PKK denen terör çetesinin artık İHA’sı bile var!.. Hendeklere, üç sene içinde evlere, depolara, mağaralara yığılmış silahlara, Burnumuzun dibinde, Suriye topraklarında özel olarak yetiştirilip, Güneydoğu’ya “şehir savaşları” için postalanan eşkıyalara filan alışmıştık da, bu kadarı biraz fazla geldi!.. Sözünü ettiğim, Türkiye’nin bile uzun uğraşlar sonucu üretebildiği, pek yararlı bir alet:


-İnsansız Hava Aracı!..


Güvenlik güçleri, Silopi’de bir depoda ele geçirdi. Elle fırlatılıyor, saatte 83 kilometre hızla uçuyor... üzerinde gündüz ve kızılötesi kameralar mevcut... havada 2 saat kalabiliyor... GPS kullanarak su yüzeyi de dahil olmak üzere istenilen noktanın 25 metre civarına iniş yapabiliyor... Hediyesi 250 bin dolarcık!.. Genelkurmay, görüntülerini paylaştığı İHA’nın menşeini de şöyle açıkladı:


-ABD yapımı RQ-20 Puma modeli, sabit kanatlı!..


Askerin değerlendirmesine göre, PKK’lı teröristler aracı, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarla ilgili istihbarat toplamak için getirmiş, ancak kullanmayı becerememiş, yani uçuramamış, iyi mi!.. Sen taa PYD bölgesinden büyük zahmetlerle, üstelik stratejik müttefikin, pardon müttefikimiz tarafından armağan edilmiş İHA’yı Silopi’ye kadar getirmeyi becer, uçurmayı becereme...


-Güler misin, ağlar mısın!..


Hay aksi, ben de tam soracaktım; “acaba Allah’ın terör örgütü, böyle bir aracı nereden buldu, bilin bakalım” diye aklımca dalgamı geçecektim.. Yanıtı farkına varmadan yukarıda vermişim bile:


-Stratejik müttefikimiz ABD tabii!..


TSK, Amerika’nın, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ile pek bi samimi olmaya başladığı, hatta daha da ileri gidip “kara gücü” olarak tarif etmeye başladığı sıralarda, “yapmayın, etmeyin verdiğiniz silahlar PKK’nın envanterine giriyor” demişti ama dinleyen olmamıştı... Aylar sonra o envanterin en çarpıcı parçalarından birini, topraklarımızda, hem de PKK operasyonlarının yapıldığı Silopi’de buluverdik...


-Hayırlı olsun!..

 


Başımıza örülen çoraplar!..

 


Geçenlerde yazmıştım; “Türkiye yalnızlaştırılıyor, bölgeden uzaklaştırılıyor” demiştim...


Maalesef, iş daha da ileri boyutlara ulaştı!.. İktidar mahfilinin gözde kalemlerinden Abdülkadir Selvi daha dün itiraf gibi bir yazı kaleme aldı. Daha doğrusu, içinde bulunduğumuz felaketi anlattı. Şu sözlere bakın:


-Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden beri uçak kaldıramıyor!..


Acıklı değil mi?. Bu, Suriye sınırına uçak gönderemediğimiz, bölgeden bir anlamda koptuğumuz anlamına geliyor!.. Bitmedi, devamı daha da acıklı. Biliyorsunuz, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye geldi. Selvi, konuşulacak en önemli iki konuyu şöyle açıklıyor:


-Masadaki en kapsamlı dosyalardan biri ABD/PYD işbirliği olacak. İkincisi ise sınır güvenliği... IŞİD’le mücadele için İncirlik Üssünü açtığımız ABD’den ısrarla Cerablus bölgesinde ciddi bir varlık gösteren IŞİD’e karşı yoğun hava bombardımanı istiyoruz. Karadan müdahale sözü de veriyoruz ama bu operasyonu yapmıyor..


Gördünüz mü aslan müttefikimizi!.. Acaba Biden, Silopi’de ele geçen İHA önüne konsa nasıl bir tepki verir çok merak ettim valla!.. İşler bununla bitse yine iyi; Kamışlı’yı bilir misiniz?. Nusaybin’in hemen karşısında, burnumuzun dibinde bir Suriye kasabası.. PYD’nin kontrolünde... İşte bu kasabaya 16 Ocak’ta, başında bir korgeneralin bulunduğu Rus askeri heyeti gitti. Askeri kaynaklar, Türkiye’nin bölgedeki hareketliliğini yakından izlemek isteyen Rusya’nın, Kamışlı’ya büyük bir askeri hava üssü kurmak için inceleme yaptığını belirtiyor. PKK/PYD’nin canına minnet tabii!.. Şimdi düşünün, artık bizim Mehmetçikle Rus askeri birbirini çıplak gözle görebilecek!..


-Stratejik derinlik safsatasının hazin sonu!!!

 


Yeni bir paylaşım mı?.

 


Felaket tellalı gibi hissediyorum kendimi, ama maalesef dahası var...


Bakın, daha geçen gün, Mesut Barzani“artık bağımsız bir Kürdistan için harekete geçmenin vakti geldi” açıklaması yaptı. Bölgenin ateş içinde yandığı bir süreçte, görünürde epey cüretkar bir açıklama gibi görülebilir. Ancak ilk kez dile getirmedi ki Molla Barzani’nin oğlu bu emelini. Daha önce de defalarca, nasıl bir bağımsız devlet istediğini şöyle açıklamıştı:


-Türkiye, Irak, İran, Suriye’den alınacak topraklarda kurulacak “Büyük Kürdistan!..”


Daha iki gün önce, İsrail Adalet Bakanı’nın açık açık “Türkiye ile İran arasında bir Kürdistan kurulması” isteğini de bir tarafa not ettikten sonra, Selahattin Demirtaş’ın Rusya ziyaretini anımsamanızı rica ediyorum. Döner dönmez Diyarbakır’da Demokratik Toplum kongresi toplanmış ve açıkça “Özyönetim” istenmişti!..


Bir hatırlatma daha; Abdullah Öcalan, 4 Şubat 2015’te İmralı’da görüştüğü HDP heyetine, “geldiğimiz noktayı 55 yıllık maratonun soluk arası olarak görüyorum” demişti!.. hepsini toplayın, üst üste koyun, geriye ne kalıyor?


-En tepesine dikilecek tüy!..


Şimdiii, her şey güzel de, Rusya’nın elinin böylesine serbest olması, Türkiye sınırında üs kurmaya kalkışması, ABD’den “tıs” çıkmaması,  bu ve benzer durumların ABD’nin menfaatleriyle çatışmaması. PKK/PYD ile nerdeyse ABD’den daha kanka hareket etmesi, İran’ın üzerindeki ambargonun kalkması. IŞİD’e karşı insanı ürküten hareketsizlik, bize neyi anlatıyor acaba?. Yeni bir paylaşım yapıldı da haberimiz mi yok?!.


-En son paylaşım 2. Dünya Savaşı sonuna doğru, 1945’te Yalta Konferansında yapılmıştı da!!!


https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87