BAYRAM EN ÇOK BİZİM ÇOCUKLARIN HAKKI

Meşhur sözü bilirsiniz futbol kitlelerin afyonudur. Ona rağmen bir süredir statlarda kitlelerin bir araya gelmesi sakıncalı bulunmaya başladı. Dünyada kitleleri uyutan futbolun Türkiye’de kitleleri uyandırmasından korkuluyor. Gündemi meşgul eden olaylar tribünlere yansıdığından beri tribünlerin kontrol altına alınması için start verildi ve e-bilet uygulaması başladı, taraftarlar bunun fişleme olduğu görüşünde ve ilk defa bir derbi maçı çok boş tribünlere oynandı. Bazı vatandaşlar da İstanbul kart ile turnikeleri çalıştırmış. Bu sistem ne kadar uygulanır uygulanamaz onu bilemem ama insanları maç günü tüm gün, hafta içinde de birkaç gün meşgul eden futbolun engellenmesi pek hayırlı sonuçlar doğurmaz gibime geliyor. Allah muhafaza boşta kalan halk her şeyi yapar, düşünür bile. Yetkililer bunu iyi düşünsün bence.

Biz bunlarla uğraşırken Avustralya’da Yeni Güney Galler eyaletinin Başbakanı kendisine hediye edilen 3 bin dolarlık şarap yüzünden görevinden istifa etti. Bu ve benzeri haberler medeni ülkelerde sürekli oluyor. Çok garipler bu yabancılar vesselam. Yine de en güzel ülke bizim ülke, heyecan sürekli diri, hiçbir zaman olaylar karşısında kimin ne yapacağı belli değil.

Bana göre dünyanın en güzel ülkesinde dünyanın en güzel bayramlarından biri kutlanacakken bu hafta canım ülkemde  6 sene boyunca öz yeğenine cinsel istismarda bulunan amca bekâret bozulmadı diye cezada indirim aldı. Ruh ve beden sağlığı bozuldu diye raporu var yavrucağın ama ne fark eder bekâret bozulmamışsa indirim kapılır bu ülkede. Varsa yoksa bekâret… Bazı kaynaklara göre son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bin. Çocuk işçi sayısında ise Avrupa birincisiyiz. Her üç kadından biri ise çocuk gelin. Hepimiz bu istatistikleri ezberledik maalesef ve bu tabloya bakınca hayatları bayram olmadığı için bayram kutlamak en çok bizim çocuklarımızın hakkı.

Şimdilerde bir de yeni bir iddia ortaya atıldı. ATATÜRK 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmemiş. Yakında Atatürk diye biri hiç yaşamadı noktasında iddialar da ortaya atılırsa şaşırmayalım. Hee hee diyelim. Bu ortam içinde ulusal egemenliğimizi ve içimizdeki çocuğu hiç kaybetmememiz, çocuklarımıza gereği gibi sahip çıkmamız en büyük dileğim.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.



https://twitter.com/aspavags
https://www.facebook.com/esra.feride.9
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87