BİNLERCE SORUN, SIFIR SORUMLULUK…

Hani yığınla soru birikir, sorunlarda yığılma olur ama siz sadece konuşursunuz ya! Hani canınız sıkılır, içinizde bir sızı olur nedenini bilmezsiniz ya! Hani durmadan sözleriyle ateş edenleri, gözleriyle ateş edenleri dinlersiniz ya! Hani Atatürk’ün Rize meydanındaki heykeli hurda bir kamyonun arkasına sırtüstü yatırılıp götürülürken insanlığınızdan utanarak ardından baka kalırsınız ya! Ve hemen aklınıza 78 yıl önce aramızdan ayrılan o büyük önderi her 10 Kasım’da anne baba, dede nine, çoluk çocuk, yaşlı genç, emekli çalışan, yerli yabancı ziyaret edişimiz gelir ya! Hani bu görüntü karşısında Kasap soyadlı Rize Belediye başkanının çelişkili açıklamalarına, inandırıcı olmayan savunmalarına şaşırmadan bakarsınız ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…

Hani çocuğunuzun eline kıymık batınca sizin yüreğiniz kanar ya! Hani evladınızın ayağı taşa değdiğinde yerle bir olursunuz ya! Hani adını bile yeni öğrendiğimiz, telaffuzda zorlandığımız, haritada bulamadığımız Arap kasabalarında Mehmetçiklerimiz şehit oluyor ya! Hani özene bezene büyüttüğümüz evlatlarımız başka bir devletin toprağında ateş hattına sürülürken herkesin ocağına ateş düşer ya!
Hani bir zamanlar televizyonlarda izlerken, gazetelerde okurken çok uzağımızda saydığımız bataklık memleketimizin içine girdi ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…

Hani ekonomi, siyaset, medya, eğitim. Bu 4 ana konu büyük sorunlara gebe ya! Hani yatırımcı kaçıyor, turist gelmiyor, dış ülkeler yurttaşlarını “Türkiye’ye gitmeyin, güvenli değil”  diye uyarıyor ya! Hani AKP iktidara geldiğinde 8 yaşında olan çocuktan, büyükelçi öldüren bir katil yaratabilmeyi başardık ya! Hani bu iktidar döneminde tüm finansal kaynakları fabrika yerine betona gömüp, istihdam yerine AVM, gökdelen, lüks konut, tünel, köprü yapıp işsizliği körükledik ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…

Hani çok uzaklardan bize bakan, taa gözlerimizin içine sitemle bakan gözü yaşlı annelerin, yüreği sıkışan babaların, gözü yollarda çocukların, hapishane yollarına düşen eş ve evlatların sayısını her gün biraz daha artırdık ya! Hani bombalar, cinayetler, kanlı eylemler, terör saldırıları ülkeyi her gün biraz daha felakete sürüklüyor ya! Hani sorulması gereken sorular, verilmesi gereken cevaplar derin dehlizlerde üst üste gömülüyor ya! Hani gerçeklerin, soruların, itirazların, insan haklarının, çağdaş hukukun, evrensel adaletin, aklın, mantığın, kadın ve çocuk haklarının önü her gün biraz daha kesiliyor ya! Hani sokaklarda bombalar patlıyor, başkentin göbeğinde diplomatik cinayetler işleniyor, gerçeklerin üstü kapatılıyor ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…

Hani yan yana dizildikleri mikrofonlarda sık sık kötü haber veren ama bunu çok da sıradanlaştıran siyasi iktidar, bununla yetinmeyip yüksek tepelerden muhtarlara muhbirlik görevi tevdi ediyor ya! Hani Batı Basını; “İslamcı bir Türk polisi, Rus büyükelçisini öldürdü” şeklinde manşet atıyor ya! Hani Erdoğan; “Gün Türkiye olma günüdür, gün milli seferberlik günüdür” diye çağrı yapıyor ya! Hani 16 yiğit evladımız Suriye toprağında karda kışta can verip şehit düşüyor ya!
Hani tam da burada insanın aklına 2012 yılında AKP genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik’in; “PKK birkaç Mehmet şehit etti diye Meclisi’ toplayamayız” şeklindeki sözleri geliyor ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…

Hani bol hamaset yapılıp, çokça vatan- millet- şahadet öyküleri anlatılıyor ya! Hani yıllardır bölgede; “Oyun kurucu biziz. Bizden habersiz bölgede yaprak kımıldamaz. Bölge bizden sorulur” edebiyatına rağmen kendi topraklarımız dışında 37 şehit verdik ya! Hani her kademedeki yönetim erbabı sık sık (en üst düzeyde korunmalarına rağmen); “inşallah bende şehit olurum, ailemden şehit olmak isteyenler var” diyor ya! Hani göze yumruk inmiş gibi etki yaratan bu konulara kimsenin bir açıklama yapacağını ummuyor ve iş olsun diye yazıyoruz ya!
Binlerce sorun, sıfır sorumluluk bu olsa gerek…
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87