BİZDEN KİM ÖZÜR DİLEYECEK...!?

Hep diyorum canım ülkem başından sonuna kadar diken üstünde seyrettiğin bir aksiyon filmi gibi. İçimi acıtan ilk haber Van’dan. Van’ın İpekyolu İlçesi’ne bağlı Erçek Mahallesi’nde okuyan kız öğrenciler ‘Bizi erken yaşta evlendiriyorlar’ diye ihbarda bulunmuşlar. 10 uncu sınıftan sonra kız öğrencilerde azalma varmış. Umarım seslerini duyan ve el uzatanları olur. Gelelim İstanbul’a, İETT ve TÜBİTAK ortak bir çalışma başlatarak metrobüs sorununa çözüm arıyorlarmış. ’Mesai saatlerini esas alan’ esnek bir hat yapısı oluşturulacakmış. Şimdi hadi gel de eleştirme, metrobüs açılalı 7 sene olmuş mesai saatlerini dikkate almak anca akla gelmiş. Hadi hayırlısı bekliyoruz bakalım bu yüzyılda bir çözüm bulacaklar mı?

Başka neler oldu son günlerde, yeni bir tür insan keşfedildi. Burhan Kuzu ‘Haşim Kılıç'ın içine sanki CHP'li girmiş’ tespitinde bulundu. Biz de anladık Haşim Kılıç’ın neden böyle konuştuğunu. Nasıl oluyorsa bir insanın içine CHP’li girmesi, bir de onu anlayabilseydik iyiydi. Bu hafta yine başka bir ilk gerçekleşti ve 23 Nisan törenlerinde slogan atan çocuklar gözaltına alındı. YSK, Aydın Buharkent’teki seçimin 1 Haziran'da yenilenmesine karar verdi. Sebep; oy kullanma ehliyeti olmayan 10 kısıtlı seçmen oy kullanmış. Seçim iptalleri de rutin habere girdi, bunu da geçelim.

Başbakanın üniversite diplomasi çeşitli tartışmalara sebep oldu. 1982'de kurulan bir üniversiteden 1981 yılında nasıl mezun olduğunu anlayamayan bir takım lobiler konuyu sorun haline getirdi. Başbakan bu, senin benim gibi olacak değil ya... İstediği okuldan istediği zaman mezun olabilme yeteneği olmasın mı? Bunun tartışılması bile abesle iştigal.

Ve... Olmaz olacak şey de oldu, Ermenilerden özür dilendi. Osmanlı’nın sözde soykırım yaparken neden soyun hepsini kırmadıklarını mesela İstanbul, İzmir, Trakya vs Ermenilerine neden dokunulmadığını, nispeten daha fakir olan Anadolu Ermenilerin sözde mallarını gasp edenlerin İstanbul, Edirne ve İzmir'deki Ermenilerin mallarına neden dokunmadığını, Ermeni arşivlerinin tüm ısrarlara rağmen hala neden açılmadığını, ben bu sene  de yine anlayamadım.

İlla bir özür dilenmesi gerekiyorsa yüzyıllar boyu bir arada barış içinde yaşamış Türkleri ve Ermenileri birbirine düşürenlerin (ki onlar hepimizin malumu) dilemesi gereken özrü bu sene de bekledim, bekliyorum, bekleyeceğim...



https://twitter.com/aspavags
https://www.facebook.com/esra.feride.9
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Leyla 10 yıl önce

bende cok buyuk bir ozur bekliyorum.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87