BU KADAR ZOR MU OLMALI?
TÜRKİYE:77 FİNLANDİYA:73

Dünkü maçın tekrarını oynadık aslında. Ne iyi ki bu sefer kazanan biz olduk.

Hayır takımın başarısı küçümsemiyorum. Verilen mücadelenin de farkındayım. Ama kimse bu maç için iyi oynadık diyemez. Maçın bitimine 4 saniye kala Cenk'in üçlüğü ile maçı uzatmaya götüremesek üstüste iki maçı aynı senaryo ile kaybetmiş olacaktık. Açıkçası artık milli takımımızın zaafları adeta kronikleşiyor.

Hazırlık maçlarından beri kazansak da kaybetsek de her maçın ilk periyotunu kötü oynuyor ve maça yenik başlıyoruz. Ne ilginçtir ki bunun istisnası Amerika maçında yaşandı.

Nitekim Finlandiya karşısında da geleneği bozmadık ve ilk çeyrekte rakibi 15 sayıda tutmayı başarmışken sadece 10 sayı atarak ilk çeyreği kaybettik.

İkinci periyotta 17 sayıya çıksak da rakip en önemli özelliği olan üçlük atışlara başladı ve bize 26 sayı atarak farkı iyice açtı. Önceki maçta olduğu gibi Ömer'in yanına ikinci bir skorer bulamadık.

Üçüncü periyotta artık turnuvayı kapatıyoruz galiba derken oyun kalitemiz artmasa da mücadelenin dozunu çok yükselttik. Bu periyotta rakibe 18 sayı izni verirken biz 26 sayı bulduk. Zaten 20 sayıyı geçtiğimiz tek periyot bu oldu.

Son periyotta yorulan ve faul problemine giren Finlandiya'ya sadece 9 sayı attırdık. Ama öyle kötü faul atıyoruz ki bir türlü rakibi yakalayıp geçemedik. Maçın son hücumunda Emir potaya yöneldiğinde çok doğru bir kararla önü boş olan boyalı alandaki Ömer'e değil önünde savunma olan ama üç sayı bölgesinde olan Cenk'e verdi. Dört saniye kalmışken cenk üçlüğü soktu ve maçı uzatmaya götürdük.

Geriden gelen takım maçı alır kuralını bozmadık ve uzatma devresinde 9-5 ile rakibe hakettiği mağlubiyeti tattırdık.

Tamam Finlandiya üçlük atmaya dayalı oyun tarzı olan bir takım ama normalde %32 ile üçlük atan bir takımın bize % 53 ile üçlük atması kabul edilebilecek bir durum değil.

Kısalarımız savunmada çok gayretli ama çok fazla pozisyon hatası yapıyoruz ve tüm rakiplerimiz boş şut olanağı buluyor.

Yarın Dominik'le çok kritik bir maçımız olacak, dileriz bu sefer işler maçın sonuna kalmaz, oyunun her iki tarafını da istenen çizgide oynayıp rakibin direncini kırarız.

Takımın rahat bir galibiyete ve geri kazanılmış bir özgüvene çok ihtiyacı var.


Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87