BUNLARI OKUYAN ‘EVET’ DİYEMEYECEK!..

“Benim milletim; Kandil’dekilerle birlikte 248 şehidimi, 2 bin 193 gazimi öldürenler yaralayanlar var, onlarla birlikte hareket etmeyecektir. 16 Nisan’da evet diyerek gereken cevabı verecektir... 16 Nisan 15 Temmuz’un bir cevabı olacaktır. Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktır...” (Başkan olmak için çırpınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan)

* “Değişen, değişimin ta kendisidir. Değişime direnenler yok olacak, Türkiye hak ettiği yolda, muasır medeniyetler yolunda, emin adımlarla ilerleyecek.” (Başbakan Binali Yıldırım’ın Mersin konuşması.)

* “Yeni Anayasa’da laiklik olmayacak!..” (İsmail Özkahraman, Atatürk’ün koltuğuna oturtulan laiklik karşıtı TBMM Başkanı)

* “Anayasa’nın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir. Anayasa’nın tüm maddeleri değiştirilebilir, hatta Meclis yeni bir Anayasa yapabilir” (AKP Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi İsmail Aydın)

* “100 yıldan fazladır bu topraklarda vurulan prangaları kurtarmaya Rabbil alemin bizi nasiplendirdi. Eminim ki referandum günü sandık başına gidecek olanlar özgürlükle ilgili gelecek olan mutluluğu her adımlarında yaşamış olacaklardır” (AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu)

* “Yasaya göre hilafet kaldırılmadı. Hilafet şu anda TBMM’ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir. Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse, kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinde, hilafete bağlı bölgelerde, muhtemelen kendisine müşavirler tayin edecek ve İslam Birliği’nin Beştepe’de temsilciliklerini açacak. Zaten birilerinin Tayyip Erdoğan’a düşmanlıklarının ve kaçak saray diye yaygara koparmalarının sebebi de o. Dünyanın neresinde Osmanlı milletler topluluğu çerçevesinde Müslüman bir topluluk varsa, onların temsilcilerini Beştepe’de toplayacak.” (Abdurahman Dilipak adlı yandaş gazetecinin Kanada’da yaptığı konuşmadan.)

* “Hayır diyenler, 7 Haziran sonrası Türkiye’deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız.” (İlnur Çevik, Erdoğan’ın başdanışmanı yandaş gazeteci.)

* “Bundan sonra darbe marbe olmaz, bu millet birinci darbeyi elinde bırakın silahı, sopa bile olmadan sadece tükürükle boğdu... Hadi binde bir ihtimal sokağa çıktılar, bu kez halk deneyimli, vatandaşın pek çoğu kendine çoluğuna çocuğuna pompalı tüfek almış... Bu kez darbe teşebbüsü kanlı olur ve halk affetmez!..” (Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek)

* “Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi verilerine göre, 2016 yılı itibarıyla polis bölgesinden çıkartılan silah ruhsatı sayısı ‘688 bin 843’e ulaşmış!..” (Mehmet Göker, CHP Burdur Milletvekili)

* “Size tek bir benzetme yapayım. Eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazır olun!..” (AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem)

* “Bu süreçte kafa karışıklıkları var diktatörlük ve tek kişi gibi. İnşallah hep beraber anlatırız. Mesele AKP meselesi değil, vatan meselesi. O yüzden de elimizden geleni yapmalıyız. Eğer bu seçimde kötü bir sonuç çıkarsa, Allah korusun iç savaş çıkar.” (AKP Avusturya Teşkilatı Sorumlusu Mahmut Koç)

* “Olası bir kalkışmada devleti beklemeyeceğim. Cesetlerinizden köprü yapmayan namert olsun. ‘Kanınızla banyo yapmayan’ soysuz köpektir...” (AKP Trabzon Ortahisar İlçe Yöneticisi Tufan Uzlu’nun sosyal medyada “Hayır”cılara verdiği yanıtlardan)

* “Sandıkta hayır diyecek olanlar, PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok...” (Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu’nun Twitter paylaşımı.”

* “Referandumdan hayır çıkarsa; hayır’cıları da içine alan büyük kaos kapıda!.. Bu bir plan-proje-istek değil, gerçeğin kendisi ve aynı gemideyiz!” (Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı’nın Twitter paylaşımındaki tehdidi.)

* “11 Mart 2017’ye kadar “AKP Sinop yöneticisi Musa Yıldırım, internete koyduğu videoda, boş bir alanda, bir arkadaşının cep telefonu ile görüntü alarak kendisine sorduğu ‘Musa abi güçlü Türkiye’ye hayır diyenlere ne yapacağız’ şeklinde soruya karşılık tabancasıyla yere doğru bir kaç kez ateş ederek cevap verdi. Videoya tepkiler büyüyünce Musa Yıldırım, istifa etti. (Medyadan)

* “11 Mart 2017’ye kadar ‘Hayır’cılara yönelik en az 143 tehdit, baskı, hakaret, hedef gösterme ve saldırı yaşandı, ‘Hayır’ kampanyası yürüten en az 115 kişi gözaltına alındı.” (CHP milletvekilleri Zeynep Altıok Akatlı ile Necati Yılmaz’ın hazırladığı raporlardan)

* “Twitlerde başkanlık kelimelerini kullanmayın, Atatürk ile ilgili ters bir şey yazmayın. İçkiye karışmayın, günde en az iki kere yeni sistemin getirileriyle ilgili paylaşım yapın, çapul taglarına yazmayın. Grupları canlı tutun, kazanılmamış bir şeyi asla ‘kazandık, oldu-bitti’ gibi göstermeyin. Konuştuğunuz herkesle bu sistemin reisle alakalı olmadığını, gelecekteki sıkıntıların oluşmaması için yapıldığını izah edin...” (Twitter’daki “Son Kale” adlı yandaş hesabın ikiyüzlülük takiyesi)

OKURLARA NOT; Yukarıda sıralanan tehdit ve hakaret dolu açıklamalar, referandumda “Hayır” demeye hazırlanan milyonlarca yurttaşı hedef alanların pervasızlıklarından örnekleri gösteriyor... Tüm bunları okuduktan sonra, “Hayır” demenin cumhuriyetin geleceği ve toplumun huzuru için ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha anlaşılıyor. O halde bu vahim ve ürkütücü tehditleri sakın ola unutmayın ve unutturmayın!.. Ve de “Hayır” çıkmasını istiyorsanız, ne olursa olun sandığa gidin, çevrenizdeki kararsızları da sandığa gitmeye ikna edin...


https://twitter.com/FARACYAZIYOR
https://www.facebook.com/mfarac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87