BÜYÜMEDE ELMA ile ARMUT KARŞILAŞTIRILIYOR

2017 yılı ekonomik büyümesi yüzde 7,4 açıklanır açıklanmaz yorumlara baktığımızda elma ile armudun karşılaştırıldığını ve pembe tablolar çizildiğini görüyoruz.

Tespite bakın: “AB ülkelerinde büyüme ortalaması yüzde 2,1.Biz ise 7,4 büyümüşüz.Buna muhteşem ekonomi denir!” Şaka gibi.AB ülkelerinin büyüme oranları ile karşılaştırma yapın ama refah ölçüsü olan kişi başına milli gelir(KBMG) ile de karşılaştırın bir de o farkı görün.

AB REFAH İÇİNDE

2017 yılı KBMG dolar olarak kalkınmış zengin ülkelerde şöyle:

Türkiye refah bakımından ilk yüz ülkede sonlarda .Ama ekonomimiz yüzde 7,4 büyümüş. Kalkınmış ülkeler, zavallılar yüzde 2,1 büyümüşler. Kıskandırıcı bir durum!

AB GSYİH AÇIK ARA ÖNDE

Büyüme oranı yanında ülkelerin GSYİH yani cirolarını da karşılaştırmak lazım.Türkiye yıllardan beri GSYİH’nı artıramıyor ve 800 milyar dolar civarında geziniyor.

BÜYÜDÜK AMA BORCUMUZ ÇOK

Dış borç rakamlarına baktığımızda her zaman olduğu gibi biz büyümeyi yani zenginleşmeyi dış borçlarla finanse etmişiz. Yani zenginliğimizin sahibi yabancılar.

KAMU BORCU DA ARTMIŞ! ZENGİNLEŞMİŞ OLDUK MU?

Yani biz 2017 itibariyle yüzde 7,4 büyümüş olmakla zenginleşmiş olduk mu?

Hayat ateş pahası, liramız giderek değersizleşiyor, dış ticaret açığı artıyor, cari açık artıyor, bütçe açık veriyor, işsizlik almış başını gidiyor, merkez bankası rezervleri azalmış, dış borçlar artık çevrilemiyor, reel sektör nakit darboğazında ve ancak borcunu borçla ödeyerek ayakta kalıyor.Ama büyüdük ne muhteşem ekonomi?

Ziya Paşa’nın dediği gibi En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun /Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?

Galiba öyleyiz...

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87