"Das ist Komisch" ve "Das ist Drama"

Bir saat firmasının yaptığı açıklama ülkenin durumunun dışarıdan görüntüsünü özetledi. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın meclis kürsüsünden sallaya sallaya gösterdiği saatin belgesi sahte çıktı. Şirket yetkilileri Zafer Çağlayan’ın gösterdiği belgedeki fatura numaralandırma sisteminin şirketlerinde kesinlikle kullanılmadığını söyledi. Bir de’ Das ist komisch’ diye eklemişler koskoca bakana hem de ekonomi bakanına sahte belge ile saat satılmışsa işte buna üzülürüm ben. Yok, eğer belgeyi bize sandıkta halk verdi elin saat firmasından belge alacak değiliz şeklinde bir düşünce varsa o zaman salladığı ne onu da merak ediyor insan.

‘Das ist komisch’ler burada bitmiyor tabi. Başbakan Erdoğan, yerel seçim öncesi 23 Şubat 2014’te açtığı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasını bu hafta bir daha açtı. Danışmanları, çevresindekiler insanı vezir de eder rezil de. Yok, eğer’ istediğimiz kadar bina açılışı yaparız bize bu hakkı halk sandıkta verdi’ ise durum, o zaman diyecek bir şey yok tabi.

Tepedekiler bu ‘das ist komich’ lerle uğraşırken halk tarihinin en büyük ‘das ist drama’larından birini yaşıyor. Uzmanlar iş kazalarının %98 inin önlenebilir olduğunu söylüyor, Çin’e göre 2,5 kat Avrupa’ya göre 30 kat fazla iş kazasını biz yaşıyoruz. Ve buna birileri kader diyebiliyor.

Maden işçilerimize gereken 40 kişi kapasiteli kaçış yaşam odalarının fiyatı yaklaşık 250 bin dolar. Bakanlarımıza gereken saatin fiyatı 700 bin dolar. Kaçış yaşam odaları ülkemizde zorunlu olmadığı için kurulmuyor. Neden zorunlu olmuyor diye sormak hakkımız. Ve 1 torba kömür ülkenin senelerdir kaderini değiştirirken 1 torba kömürün bedelinin aslında  (şimdilik)282 can olduğunu öğreniyoruz.

Ve  Prof. Orhan Kural: "Karbonmonoksitten ölüm çok tatlı bir ölümdür...."diyerek noktayı koyuyor.Ben ise artık ağlayamıyorum bile…. 



https://twitter.com/aspavags
https://www.facebook.com/esra.feride.9
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87