DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’ni YOK SAYIYOR!..

Türk Dışişleri Bakanlığı, 18 Mart 2019’da Birleşmiş Milletler’e gönderdiği Resmi Mektupla, Doğu Akdeniz Türk Kıta Sahanlığı sınırlarını bütün dünyaya deklare etti. 23° Doğu Boylamı ile 32° Doğu Boylamı arasındaki 9 Boylamlık Türk Kıta Sahanlığını, 5 Boylam doğuya çekerek, 4 Boylama indiren Dışişleri Bakanlığı 1923 Lozan Antlaşması’na göre Türkiye’ye ait olan 5 Türk Adası ve bu adalara ait 92 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını (Petrol ve Doğalgaz Havzası) resmen Yunanistan’a terk etti.

Konu ile ilgili haberler hem Türk basınında hem de Yunan basınında yer aldı. Dışişleri Bakanlığı, görsel ve yazılı basın üzerinden yapılan suçlamalara cevap vermedi, veremiyor.

DEVLET İÇİNDE PARALEL DEVLET, KITA SAHANLIĞI İÇİN HUKUKİ SÜREÇ UYGULANMADI!..

Girit Adası’nın etrafındaki 5 Türk adasını ve bu adalara ait 92 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını (Petrol ve Doğalgaz Havzası)  Yunanistan’a terk eden Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olan 1923 Lozan Antlaşmasını ihlal etti. Girit Adası ve etrafındaki adalar, 24 yıllık zorlu bir mücadeleden sonra 1669 yılında Türk egemenliğine girdi.

Girit Adası, 30 Mayıs 1913 Londra Antlaşması ile Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ olmak üzere toplam dört devlete bırakıldı. Girit Adası’nın etrafındaki 14 ada ile adacık ve kayalıklar Türk egemenliğinde kaldı. Bu durum 1923 Lozan Antlaşması’nın 12. Maddesi ile teyit edildi. Lozan Antlaşmasından sonraki süreçte Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ, Girit Adası üzerindeki haklardan fiilen feragat etti. Anılan devletlerin feragat ettiği dörtte üçlük pay aslına rücu ederek Türk toprağı oldu.

Dışişleri Bakanlığı, 18 Mart 2019’da Birleşmiş Milletler’e gönderdiği Resmi Mektupla, Girit etrafındaki 5 Türk Adası ve bu adalara ait 92 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığı ile birlikte Girit Adası üzerindeki dörtte üçlük Türk toprağını da Yunanistan’a terk etmiş oldu. Bakanlık bütün bu işlemleri yaparken tek başına hareket etti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ile milli iradeyi yok saydı.

Bugüne kadar 33 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Ancak, Birleşmiş Milletlere deklare edilen Doğu Akdeniz Türk Kıta Sahanlığı Sınırları hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yok. Konu ile ilgili kanun da yok. Doğu Akdeniz Türk Kıta Sahanlığı Sınırları, Resmi Gazetede yayımlanmadı. Konu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmedi ve onaylanmadı. Dışişleri Bakanlığı’nın hukuki süreci atlayarak, 18 Mart 2019’da doğrudan Birleşmiş Milletler’e gönderdiği Resmi Mektup, devlet içindeki paralel devlet yapılanmasını açığa çıkardı.

ÖZAL HÜKÜMETİ, MEB İLANI İÇİN HUKUKİ SÜRECİ UYGULAMIŞTI

Özal Hükümeti, 5 Aralık 1986’da Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Karadeniz’de 200 Millik Münhasır Ekonomik Bölge ilan etti. Kararname, Cumhurbaşkanı Evren tarafından onaylandı ve 17 Aralık 1986’da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararname aynı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu ve mecliste yapılan görüşmede uygun bulunarak onaylandı.

TBMM Kararı alındıktan sonra Türkiye ile SSCB arasında Karadeniz’de Münhasır Ekonomik Bölge Sınırlandırma Anlaşması imzalandı ve anlaşma Birleşmiş Milletlere gönderildi. Birleşmiş Milletler’e gönderilen Resmi Mektup 23 Aralık 1986’da yayımlandı.

VATAN ELDEN GİDİYOR, MUHALEFET LİDERLERİ TURİST GİBİ SEYREDİYOR!..

Münhasır Ekonomik Bölge ve Kıta Sahanlığı gibi Deniz Yetki Alanlarının ilanında, Özal Hükümeti hukuki süreci uygularken, Erdoğan Hükümeti hukuki süreci uygulamadı. Girit etrafındaki 5 Türk Adası ve bu adalara ait 92 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığı ile birlikte Girit Adası üzerindeki dörtte üçlük Türk toprağı da Yunanistan’a terk edildi. Türkiye, Doğu Akdeniz’de Erdoğan ve AKP Hükümeti eliyle kuşatılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları ve egemenlik hakları parsel parsel Yunanistan’a teslim edilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu olanı biteni turist gibi seyrediyor. Muhalefet liderleri derin uykudan uyanmalı ve Birleşmiş Milletler’e gönderilen 18 Mart 2019 tarihli Resmi Mektubun derhal geri çekilmesi için girişimde bulunmalıdır. Aksi takdirde Amerikan Exxon Mobil şirketi, ortağı Katar Petrol şirketi ile birlikte önümüzdeki aylarda Girit güneyi Türk Kıta Sahanlığında petrol arayacak ve Türk petrolünü çalacak.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87