DÜNYA, ATATÜRK'ten HAYRANLIKLA SÖZ EDER

Tarihte ölümü ardından, kendisinden Atatürk kadar saygı ve sevgi ile söz edilen bir liderin bulunduğunu henüz görmedik ve bundan sonra da göreceğimizi sanmıyoruz. Dünya, onun hakkında hep saygıyla söz etmiştir.

"Atatürk, öyle bir pelerin bıraktı ki, içine kim girse kaybolacaktır."

(Sorbonne Üniversitesi’ne devam eden bir Fransız talebesi)

"Varlığımızın rengi kaybolmuş bir kıvılcıma dönüştüğü sırada, onun bakışı dünyayı aydınlatan bir güneşe dönüştü."

(Pakistan Milli Şairi Muhammed İkbal)

"Asrımız bir dahi nadiren yetiştiriyor. Kendimizin şu kötü talihine bakın ki, çağımızın büyük dâhisini yetiştirmek şerefi Türk Milletine nasip oldu."

(İngiltere Başbakanı David Llyod George)

"Harpte, Türkiye’yi kurtaran ve harpten sonra da yeni bir Türkiye canlandıran Atatürk’ün ölümü, sadece kendi ülkesi için değil, Avrupa’nın da büyük kaybıdır. Ülkesindeki tüm sınıflara dahil insanların onun ardından döktükleri samimi gözyaşları bu büyük kahramanın ve modern Türkiye’nin Ata’sına beslenen sevgi ve şükran ifadesinden başka bir şey değildir."

(İngiltere Başbakanı Winston Churchill)

"Atatürk, tarih boyunca yaşayan ve ölenler arasında yer alan en büyük devlet adamlarından biridir. O, hiçbir zaman yaşadığı zaman üzerinde durmadı; daima istikbale baktı ve görevini ona göre yerine getirdi. Böylece, Atatürk’ün bu özelliği, onu Hitler ve Mussolini gibi yöneticilerden ayırır. Onlar yaptıkları her şeyde kendilerini düşünüyorlardı. Atatürk ise otuz yıllar ötesini görerek hareket etti."

(İngiltere devlet adamı Lord Kinros)

"Kemal Atatürk sadece asrımızın en büyük liderlerinden biri değil, bizim için çağların en büyük insanlarından biri idi. O, sadece sizin ülkenizin sevdiği bir lider değildir. Dünyadaki bütün Müslümanların, sevgi ve hayranlık hisleriyle gözlerini ona çevirdiler."

(Pakistan Cumhurbaşkanı Muhammed Eyüp Han)

0"Biz, din ve politikayı birbirinden ayırdığı ve Türk dilindeki reformu gerçekleştirdiği için Atatürk’ün, Türk toplumunu modernleştirme yolundaki gayretlerine büyük hayranlık duyduk."

(Japonya Başbakanı Hayato İkeda)

"Kemal Atatürk veya o zamanlarda bildiğimiz adı ile Kemal Paşa, gençliğimde benim kahramanımdı. Onun büyük reformları beni derinden ilgilendirdi. Onun Türkiye’yi modernleştirme yolundaki büyük gayretlerini candan övgü ve takdirle takip ettim. Onun korku ve yılgınlık nedir bilmeyişi, halkı üzerinde derin bir tesir yarattı. O, doğunun modern çağlarından biri idi. Ben bugün de onun en büyük hayranlarından biriyim."

(Hindistan Başbakanı Jawaharlal Nehru)

"Mustafa Kemal bir sosyalist değildir. Fakat büyük anlayış kabiliyetine, iyi düşüncelere sahip, ilerici ve zeki bir liderdir. O, şimdi ülkesini yağma edenlere karşı bir istiklal harbi yürütüyor. Ben onun emperyalistlerin gururunu kuracağına, Sultan’ı ve onun dostlarını mağlup edeceğine inanıyorum."

(Rus Komünist İhtilalinin Lideri Lenin-1921)

"Doğu ve Batı, sıcak Marmara sahilindeki dönemeçli bir toprak yol üzerindeki ikinci sınıf bir sahil şehri Mudanya’da karşı karşıya geldi. Müttefik generallerini İsmet Paşa ile müzakere etmeleri için getiren İngiliz amirallik dairesi gemisi Iron Duke’nin öldürücü kül rengindeki top kulelerine rağmen Batılılar, buraya barış uğruna yalvarmaya gelmişlerdi-barış yapmayı istemek veya barış şartlarını dikte ettirmek için değil-.Bu görüşmeler, Asya’daki Batı hâkimiyetinin sona erdiğini gösteriyordu; çünkü herkesin bildiği gibi Mustafa Kemal ülkesini Yunanlardan temizlemişti."

(Ünlü Amerikan romancısı Ernest Hemingway)

YA BİZİM NANKÖRLER?

Dünya, Atatürk’e her zaman saygı duyarken içimizdeki nankörler ise Atatürk’ü unutturmaya çalışıyor. Hutbelerde onu anmayarak kalplerimizden sileceklerini sanıyorlar. Atatürk’ün bir ışık, bir ilham, bir uygarlık ateşi olduğunu değil cismini ele alıyorlar. Ömrü cephelerde geçmiş, kısa ömrüne neleri sığdıran bu yüce insana minnet duyacaklarına, namus ve şerefimizi bu insana borçluyuz diyeceklerine her türlü hakareti yapmaktan çekinmiyorlar.

Bu vefasızların bir sinek kadar değerlerinin olmadığını tarih yazacaktır.

O, YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DEMİŞTİ!

Bu millet onun bu sözünü hiçbir zaman unutmayacak iç ve dış düşmanlarına bu ülkeyi bırakmayacak.

Ya istiklal ya ölüm!

https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87