Dünya:
AB'den İSRAİL'e ŞARTLI DESTEK

AB'den İSRAİL'e ŞARTLI DESTEK

"İsrail'in yanındayız" dedi ancak şart koştu. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu belirtti ancak bunu, uluslararası hukuk içerisinde yapması gerektiğini de vurguladı.

Mısır’ın başkenti Kahire'deki Barış Zirvesi'nde Avrupa Birliği de yer aldı. Michel açıklamasında "İsrail'in kendini savunma hakkını onaylıyoruz" dedi. Ancak uluslararası hukuk içerisinde uygulanması gerektiğini belirtti.
İsrail'e hoşgörüde aşırı davranmakla eleştirilen Avrupa Birliği'nin, "çifte standartlı olmaması" gerektiğini vurgulayan Michel, takip etmemiz gereken düz bir çizgi olmalı" dedi. "iki devletli kalıcı çözüm için her türlü çabanın yürütülmesi gerektiğini" de sözlerine ekledi.

Zirvenin ardından yazılı açıklama yapan Konsey Başkanı, "en önemli konu yardımların Gazze'ye ulaştırılmasıdır" dedi. Mısır-Gazze sınırında bulunan Refah Sınır Kapısı’nın açılmasının ardından 20 TIR girmiş, kalan TIR’lar için kapılar kapatılmıştı.

Michel, "su, elektrik ve yemek yardımları için harekete geçildi." ifadelerini kullandı. AB, İsrail'in saldırılarının ardından harekete geçmemekle eleştirilirken Michel, "saldırıları durdurma sorumluluğumuz var" ifadelerini kullandı.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku