Dünya:
ABD'de KARA SALYANGOZ İSTİLASI

ABD'de KARA SALYANGOZ İSTİLASI

CNN International'ın haberine göre; Florida Tarım ve Tüketici Hizmetleri Departmanı (FDACS)'nın web sitesinde bölgede dev Afrika kara salyangozlarının olduğunu doğruladı.

FDACS kamu bilgilendirme direktörü Christina Chitty salyangozların menenjite neden olabilen sıçan akciğer kurdu adlı bir parazit taşıdıkları için insanlar için sağlık riski oluşturduğunu söyledi.
Afrika kara salyangozları yılda 2.500'e yakın yumurta bıraktıkları için popülasyonun kontrol edilmesinin zor olduğu kaydedildi.

Yetkililer sorunun muhtemelen yasa dışı hayvan ticaretinden kaynaklandığını açıkladı.

Dev Afrika kara salyangozlarının Amerika Birleşik Devletleri'nde evcil hayvan olarak sahiplenmesi yasa dışı kabul ediliyor.

Afrika kara salyangozları eğer sahipleri tarafından kaybedilir ya da bırakılırsa 500'den fazla bitkiye zarar vererek ve evlerin boyalarından beslenerek popülasyonunu artırabilir.

Yetkililer bölgedeki salyangozların nüfusunu bitirmek için 3 yıl uğraşacaklarını da kaydetti.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku