Dünya:
AB'yi SARAN RÜŞVET SKANDALI

AB’yi SARAN RÜŞVET SKANDALI

Batı kamuoyunun “Katargate” olarak isimlendirdi rüşvet skandalı şok etkisi yaratırken, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili ilk kez konuştu.

Gözaltına alınan ve hakkında tutukluluğunun devamı ile ilgili kararın yarın alınacağı genç siyasetçi avukatı aracılığıyla cezaevinde açıklamalarda bulundu.

Brüksel’de hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Kaili’nin avukatı Michalis Dimitrakopoulos, müvekkilinin masum olduğunu söyledi. Dimitrakopoulos, “Onun pozisyonu masum olduğu yönünde. Katar’dan hiçbir finansal hareketlilik olmadı” dedi.

Kaili’nin evinde para bulunduğuna dair ise, “Bunu ne doğrulayabilirim ne de yalanlayabilirim. Bu özel bir mesele” ifadesini kullandı. Yunan avukat, “Kız kardeşiyle konuştum ve iddia edildiği gibi bir beşikte para bulunduğuna dair iddialar gerçek değil çünkü küçük bir çocuk için beşik yokmuş” dedi. Dimitrakopoulos, Kaili’nin kız kardeşi Magdalena Kaili ile görüştüğünü vurguladı.

GÖREVDEN ALINDI

Bugün Avrupa Parlamentosu Kaili’nin görevinden alınması için oylama yaptı. Rüşvet iddiaları sonrasında yapılan oylamada 625 vekil Kaili’nin görevden alınmasını istedi.

2 çekimser oy ve 1 de red oyu kayıtlara geçerken bu sonuçlarla birlikte Kaili’nin görev süresi dolmadan görevden alınacağı açıklandı.

14 başkan yardımcısının görev aldığı Avrupa Parlamentosu’nda bu pozisyondaki bir görevlinin görevden alınması için parlamentonun 3’te 2’sinin oy vermesi isteniyor.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku