Dünya:
BİDEN, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

BİDEN, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

ABD'li yetkilinin yaptığı açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanpazar günü Roma'da G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüşme gerçekleştirecek.

Yetkilinin aktardığına göre Erdoğan- Biden görüşmesinde Türkiye ile savunma ilişkileri ve F-16 ve S-400 alımı ele alınacak. Görüşmede, ayrıca Suriye ve Libya da görüşülecek.

Yetkili gazetecilere verdiği demeçte, büyükelçilerin Osman Kavala'ya yönelik yaptıkları açıklamanın ardından ortaya çıkan 'istenemeyen adam' krizine işaret ederek, "Başkan (Biden) kesinlikle ileride böyle krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmanın gerektiğini ve ABD-Türkiye ortaklığına ve ittifakına krizlerin fayda sağlamayacağını belirtecek" dedi.

Yetkili, Biden'ın ayrıca Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Yardımcısı Olaf Scholz ile kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

sputniknews

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku