Dünya:
DÜNYA TÜRKİYE İÇİN SEFERBER 

DÜNYA TÜRKİYE İÇİN SEFERBER 

'Yüzyılın felaketi' olarak anılan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından gerek arama- kurtarma gerek maddi açıdan yapılan yardımlar şöyle:

Merih Demiral: Neymar da depremzedelere katkıda bulunmak istiyor

Atalanta'da forma giyen milli oyuncu Merih Demiral, kampanyaya Brezilyalı yıldız Neymar'ın da katıldığını duyurdu.

Dünyaca ünlü birçok yıldızın depremzedeler için harekete geçtiği yardım kampanyasına en son Paris Saint-Germain takımının Brezilyalı yıldızı Neymar da destek verdi.

Merih Demiral, sosyal medya hesabından, "O da kampanyamızla depremzedelere katkıda bulunmak istiyor. Neymar Jr imzalı formasını açık arttırmayla satıyoruz! Müzayededen elde edilecek tüm gelir, Türkiye'deki depremzedelere yardım için için bağışlanacak" dedi.

UEFA'dan depremzedeler için 200 bin euro yardım

UEFA, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için ilk etapta 200 bin euro yardım yapacağını duyurdu.
Organizsyon, ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak tüm kulüp müsabakalarında depremde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Haziran ayında İstanbul'da yapılacak olan Şampiyonlar Ligi Final haftasında da ek bağış toplama etkinlikleri düzenleneceği de belirtildi.
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "UEFA bu bağışı, bu korkunç trajediye acil insani müdahaleyi desteklemek için yapıyor" ifadelerini kullandı.
Pakistan Başbakanı, depremzedeler için 'hava, kara ve deniz köprüsü' kurulduğunu söyledi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Twitter'dan Türkçe olarak yaptığı açıklamada, "Az önce Türkiye'deki depremzedeler için 20 tonluk yardım malzemesi taşıyan bir kargo uçağı gördüm. Pakistan, Türkiye ve Suriye'deki kardeşlerimize yardım sağlanması için hava, kara ve deniz köprüsü kurdu." ifadelerine yer verdi.

Şerif, Pakistan halkının, 2005'te yaşanan deprem ve 2010'daki sel felaketi sırasında Türkiye'nin yardım etmek için hızla harekete geçmesini unutamayacağını belirterek, "İslam'da kardeşlik kavramı, bizleri, birbirimizin acısını paylaştığımız eşsiz bir bağ ile bağlamaktadır." açıklamasında bulundu.
Öte yandan Şerif, Lahor'da yaptığı açıklamada da Türkiye için yaklaşık 10 milyar Pakistan rupisi (700 milyon TL) değerinde yardım fonu oluşturulduğunu belirterek vatandaşlardan cömert şekilde bağış yapmalarını istedi.

Pakistan'dan 7 Şubat itibarıyla toplamda 7 uçak Türkiye'ye gönderildi. Bu yardımlar biri Türk Silahlı Kuvvetleri, 2'si Pakistan Hava Kuvvetleri ve 4'ü Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçaklarla taşındı.

Pakistanlı yetkililer, kara ve deniz yoluyla da yardım gönderilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İslamabad yönetimi ayrıca ülke genelinde devlete bağlı okullarda yardım toplanmasını kararlaştırmıştı.

Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin bir aylık maaşları ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının bir günlük kısmının, oluşturulan yardım fonuna bağışlanmasına karar verilmişti.

Katar Emiri'nden Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere 14 milyon dolar destek

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani,Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 50 milyon riyal(14 milyon dolar) bağışta bulundu.

Katar Televizyonu, bugün depremzedeler için "Yardım vedayanak" ismiyle bir kampanya başlattı. Katar Emiri Şeyh Temim, kampanyaya, 14 milyon dolarlık katkı sağladı. Kampanyada şu ana kadar 70 milyon riyal (yaklaşık 19 milyon dolar) toplandı.

Programa Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

Kylian Mbappe'nin imzalı forması da satışa çıkıyor

Dünyaca ünlü birçok yıldızın depremzedeler için katıldığı yardım kampanyasına Paris Saint-Germain takımının Fransız yıldızı Kylian Mbappe de destek verdi.
Merih Demiral, sosyal medya hesabından, "Mbappe kampanyamızla depremzedelere destek olmak istedi. Kylian Mbappe'nin imzalı formasını açık arttırmayla satıyoruz. Müzayededen elde edilecek tüm gelir, Türkiye'deki depremzedelere yardım için bağışlanacak" dedi.

Cezayir'den Türkiye'deki deprem bölgelerine 30 milyon dolarlık destek

Cezayir, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye 30 milyon dolarlık destekte bulunulacağını duyurdu.

Cezayir Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, yıkıcı depremlerden etkilenen Türkiye ile Suriye'ye 45 milyon dolarlık yardım talimatı verdi.

Açıklamada, "Cezayir hükümeti, Cumhurbaşkanı Tebbun’un talimatı üzerine Türkiye Cumhuriyeti'ne 30 milyon dolar, Suriye Arap Cumhuriyeti'ne de 15 milyon dolar mali yardımda bulunma kararı aldı" ifadesi kullanıldı.

Cezayir'in Türkiye ve Suriye ile tam bir dayanışma içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, "bu iki kardeş ülkeye yardımların süreceği" kaydedildi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, ülkesinin Türkiye'yle tam dayanışma içinde her türlü yardımı sunmaya hazır olduğunu söylemişti.

Tebbun’un talimatı üzerine Türkiye'ye gönderilen 86 kişilik arama-kurtarma ekibinin yanı sıra, Cezayir Kızılayından bir tıbbi heyet ile 95 tonluk yardım malzemesi de Türkiye'deki deprem bölgesine ulaşmıştı.

Cezayir'de ayrıca Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerden etkilenenlerle dayanışma amacıyla sosyal medya platformlarında başlayan destek kısa sürede sporcuların, politikacıların ve hayırseverlerin katılımlarıyla kapsamlı yardım kampanyalarına dönüşmüştü.

İspanya'dan Türkiye'ye hava köprüsü

İspanya'nın Türkiye Büyükelçiliği, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen iki depremden etkilenenlere yardımları ulaştırmak amacıyla Türkiye'ye bir hava köprüsü kurduğunu duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "İspanyol hava kuvvetleri, depremden etkilenen nüfusa yardımları ulaştırmak için iki ülke ( İspanya -Türkiye) arasında bir hava köprüsü kuruldu" ifadelerine yer verildi.

Gürcistan, Türkiye'ye 5 tır insani yardım gönderdi

Gürcistan Türk İş İnsanları Derneği, Gürcü vatandaşları tarafından depremzedeler için toplanan 5 tır insani yardımın yola çıktığını duyurdu.

Gürcistan Türk İş İnsanları Derneği'nden yapılan açıklamada Gürcistan'ın her bölgesinden yardım geldiğinin ve iki komşu ülkenin halklar arası dayanışmanın üst düzeyde olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, "Yapılan yardımlar sonucunda 5 tır yardım malzemesi (kışlık giysiler, temizlik ve gıda ürünleri) Türkiye'ye gitmek üzere yola çıktı. Aynı zamanda toplanan 1.395.290,22 TL karşılığı 197.000 Larinin ilgili hesaplara transfer edileceği bildirildi" dendi.

Dernek, "Bu vesile ile Tüm Gürcistan halkına teşekkür eder, bir daha bu tür afetlerin tekrar etmemesini dileriz" diye ekledi.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku