Dünya:
GAZZE'de İLETİŞİM TEKRAR KESİLDİ

GAZZE'de İLETİŞİM TEKRAR KESİLDİ

Filistinli telekomünikasyon şirketi, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi’ndeki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin yeniden kesildiğini duyurdu.

“İSRAİL TARAFINDAN KESİLDİ”

PalTel’in açıklamasında, “İletişim, daha önce bağlantı sağlanan ana güzergahlarda İsrail tarafından yeniden kesildi” denildi.

NETBLOCKS'TAN AÇIKLAMA

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetimi hakkında veri toplayan küresel internet takip firması Netblocks da Gazze Şeridi’nde iletişimin ve internetin kesildiğini duyurdu.

Firmanın sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda, “Canlı ağ verileri, Gazze Şeridi'ndeki bağlantıda yeni bir çökme olduğunu ve bölgede hizmet veren son operatör olan Paltel’in bundan büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor; bu, bölgede çatışmanın başlamasından bu yana yaşanan üçüncü telekomünikasyon kesintisi olacak” ifadelerine yer verildi.

Gazze ile iletişim İsrail ile Hamas'ın çatışmalar devam ederken 27 Ekim ve 1 Kasım'da da kesilmişti. Bölgede bulunan uluslararası yardım kurumları ve medya şirketleri, ekiplerine saatlerce ulaşamamıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku