Dünya:
HAMAS İSRAİL'e KABUSU YAŞATTI

HAMAS İSRAİL'e KABUSU YAŞATTI

Hamas'ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi. Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail'e girdi. İsrail ordusu "savaş hali" ilan ederken, Hamas saldırılarında en az 40 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

"HAMAS EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR BEDEL ÖDEYECEK"

Filistinli yetkililere göre İsrail'in karşı saldırılarında ise en az 198 Gazzeli yaşamını yitirdi. İsrail sağlık yetkilileri, İsrail kasabalarına sızan silahlı kişilerle çıkan çatışmalarda en az 40 İsraillinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını aktardı. Başbakan Netanyahu saldırılar sonrası yaptığı açıklamada 'Hamas eşi benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek' dedi.

MOSSAD'A SORUŞTURMA

İsrail hükümet yetkilileri, İsrail istihbaratının Hamas'ın bu büyük çaptaki ve iyi koordine edilmiş saldırılarını nasıl göremediği konusunda kapsamlı bir soruşturma başlattığını söyledi. Bir yetkili, "Yıllarca sürecek" dedi.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku