Dünya:
İNGİLİZ KRALİYET ÇİFTİNE ŞOK DUŞ

İNGİLİZ KRALİYET ÇİFTİNE ŞOK DUŞ

Çift, Kraliçe 2. Elizabeth'in tahtı çıkışının 70'inci yıl dönümü nedeniyle bu akşam başlayacak olan bir Karayip turuna çıkıyor. William ile Kate'in ilk durağı ise konuk olacakları köy halkının protestoları nedeniyle iptal edildi.

KÖY HALKI ONLARI İSTEMEDİ

Aylar öncesinden belirlenen programa göre William ile Kate, yarın Belize'de bir kakao çiftliğini ziyaret edecekti. Fakat, çiftliğin yer aldığı Indian Creek adlı köyün halkı dün bir protesto gösterisi düzenledi ve Prens William'ı kendi arazilerinde görmek istemediklerini ifade etti.

'BU SÖMÜRGECİLİK VE BİZE HAKARET'

Köylüler, Prens William ile Kate Middleton'ın ziyaretini 'sömürgecilik' ve 'kendilerini hakaret' olarak nitelendirdi. Ellerinde 'Prens William arazimizi terk et' yazılı pankartlarla toplanan Indian Creek halkı, ziyareti onaylamadıklarını ifade etti. Köy halkı, çifti taşıyacak olan helikopterin, köyün futbol sahasına ineceğini ve bunun için de kendilerinin görüşüne başvurulmadığını savundu. Bu gelişmeler üzerine William ile Kate'in, Karayipler gezisinin ilk durağındaki bu ziyaret, programdan çıkarıldı. Bu değişiklik, Kensington Sarayı tarafından resmi olarak da duyuruldu. Indian Creek köyünün yöneticisi Sebastian Shol, çifti taşıyacak helikopterin kendi arazilerine inmesini istemediklerini belittti ve "Onların bizim arazimize inmelerini istemiyoruz. Bu bizim onlara vermek istediğimiz mesajdır" dedi.

 'ONLAR DA BİZE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDA'

Köyün gençlik lideri de "Kraliyet çiftinin helikopterinin köyün futbol sahasına inmesine izin vermek zorunda olduğumuzu, insanların köyümüze geleceğini ve her şeyin iyi görünmesi gerektiğini söylediler bize. Onlar önemli insanlar ve saygı duyuyoruz. Ama onlar da toplum liderlerine aynı saygıyı göstermek zorunda" diye konuştu. Bu arada köy halkının bu protestoyu William ile Kate'in ziyareti sırasında yapmak istediği ancak polisin güvenlik gerekçesiyle buna izin vermediği de öne sürüldü. Bunun üzerine köy halkı, protesto gösterisini cuma günü gerçekleştirdi.

KÖY HALKI ÇATIŞMA HALİNDE

Maya Dağı eteklerinde yer alan Indian Creek köyünün sakinleri, yakınlardaki bir başka mülkün sahibi olan Floro and Fauna Intertanional (FFI) adlı kuruluş ile çatışma halinde. Prens William ise 2020 yılından bu yana bu kurumun yöneticiliğini üstleniyor.

TUR, BİR HAFTA SÜRECEK

Prens William ile eşi Kate Middleton, bir hafta sürecek tur kapsamında Belize, Jamaica ve Bahamalar'ı ziyaret edecek. Çiftin gezisinin ilk halkasında Belize yer alıyor. Ülkede üç gün kalması planlanan William ile Kate'in Indian Creek köyünü ziyaretinin iptal edilmesinden sonra programa yeni bir ekleme yapılıp yapılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

Bu arada Belize'de 51 yaşındaki sanatçı Alex Sanker da çiftin ziyareti dolayısıyla iki ülke arasındaki dostluğu simgeleyen büyük boyutlu tablolar yaptı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku