Dünya:
KATLİAM İLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR 

KATLİAM İLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR 

Yerel basın, saldırgana 1 saat boyunca müdahale etmeyen polisin koridorda beklediği anların görüntüsüne ulaştı. Görüntülerde memurların önlerinde balistik kalkan ve tüfekleri olması dikkat çekti.

Teksas'ın Uvalde kentinde silahlı bir saldırgan okula dalarak, 19 çocuk 2 öğretmeni öldürmüştü. Saldırgana 1 saat boyunca müdahale etmedikleri için eleştiri yağmuruna tutulan ve haklarında soruşturma açılan polislerin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Yerel basının ulaştığı fotoğraf, 18 yaşındaki saldırgan Salvador Ramos okula girdikten 20 dakika sonra çekilmiş. Fotoğrafta saldırganın bulunduğu sınıfın karşısında iki polis memuru olduğu görülüyor. Koridorda siper alan polislerin ellerinde tüfekler, önlerinde ise balistik kalkanlar var. Ancak bu memurlar, fotoğrafın çekilmesinden neredeyse 1 saat sonra saldırgana müdahale etti.

Uvalde polis şefi, saldırganın kendini sınıflara kitlediğini ve polisin anahtarları bulamadıkları için içeri girmediğini söylemişti. Ancak yerel basının ulaştığı vücut kamerası görüntüleri dökümlerinde hiçbir memurun kapıyı zorlamadığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre kapıyı açmaya ilk çalışanlar 1 saat sonra olay yerine gelen swat ekibi oldu.

Yetkililer, yeni ortaya çıkan delillerin konuya ilişkin soruşturma kapsamına alınacağını açıkladı. Çocuklarını ve sevdiklerini kaybeden öfkeli kurban yakınları ise, polisin müdahalesindeki ihmalin gözler önüne serilmesi ile bir kez daha isyanlarını dile getirdi.
 



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
ABDTeksasOkul Katliamı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku