Dünya:
KOMŞUDA BÜYÜK ENDİŞE

KOMŞUDA BÜYÜK ENDİŞE

Yunan Kathimerini ve Ta Nea gazeteleri Türk İHA’larının geçen hafta, gece ve gece yarısından sonra 7 kez Ege’de Onikiadalar bölgesindeki Ardıççık (Kinaros), Çerte (Kondelusia) ve Koçbaba (Levitha) üzerinde uçtuğunu öne sürdü.

Ta Nea, “Türk İHA’larının gece ve gece yarısı uçuşları, Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” demesinden hemen sonra başladı. Yunan Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı, bu uçuşları mercek altına aldı” diye yazdı.Gazete, “Ardıççık, Çerte ve Koçbaba silahlandırılmış değil. Türk İHA’ları bunların fotoğraflarını ve videolarını çekmek için gece ve gece yarısı uçuyor olabilir. Ancak bunu defalarca yapmalarına gerek yok ki” ifadesini kullandı.

MİÇOTAKİS: KONUŞALIM

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere New York’a hareketinden önce, Türkiye ile ilişkiler konusunda ılımlı görünmeye çalıştı.

Miçotakis, dün “Sfera” radyosuna demecinde, “Kurduğumuz ittifaklar sayesinde Yunanistan ile oyun oynanamayacağını herkes biliyor. Diğer taraftan ise anlaşmazlıklarımızı çözmek için kavga etmeden konuşmalıyız” diye devam etti.


 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku