Dünya:
KÖRFEZ ÜLKELERİ BAHREYN'de ASKERİ ÜS KURUYOR

KÖRFEZ ÜLKELERİ BAHREYN'de ASKERİ ÜS KURUYOR

Haber 7'nin haberine göre, Mısır devletine ait El-Ehram el-Arabi dergisinin internet sitesinde yer alan haberde, Katar’ın Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır’ın taleplerini 72 saat içinde yerine getirmemesi halinde bazı önlemlere başvuracağı belirtildi.

“Üst düzey Arap kaynaklara” dayandırılan haberde, ekonomik ambargoyu genişletme, Katar’ın Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyeliği ile ambargo uygulayan ülkelerdeki varlıklarını dondurmanın söz konusu önlemler arasında yer aldığı ifade edildi.

Bu kapsamda, Bahreyn’de askeri üs kurma planının da bulunduğu kaydedildi. Söz konusu önlemlerin gerçekleştirilmesi durumunda Mısır’ın ilk defa Körfez bölgesinde askeri varlığı olacağına dikkat çekildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku