Dünya:
KREMLİN'den FLAŞ AÇIKLAMA

KREMLİN'den FLAŞ AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından Moskova'dan flaş bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın tarihte görülen en büyük yaptırım yükü altında olduğunu beliretek, Batı yaptırımlarının dolar ile eurodaki güveni hızla aşındıracağını söyledi.

Peskov, öte yandan diğer emtialar da ruble ile ödemenin gelebileceğinin sinyalini verdi. Rusya’nın gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edeceğini belirtti.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Peskov, Rossiya 1 televizyonuna demecinde dost olmayan ülkelere tedarik edilen doğalgaz karşılığındaki ödemelerin ruble ile yapılması hakkındaki kararın birilerinin burnuna fiske atmak için değil, yaptırımlar nedeniyle Rusya’nın sahip olduğu dolar ve euro cinsinden paralara el konulmaması için alındığını söyledi.

İlgili soruyu yönelten gazeteciye, “Haklısınız” yanıtını veren Peskov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neler oldu? Yaptırım coşkusu, çılgınlığı görüyoruz, tarihin en büyük yaptırım yükü şu anda Rusya Federasyonu'na düşüyor. Bunun yanı sıra, bildiğiniz üzere başka ülkelerde bulunan döviz rezervlerimize el konuldu.”

Ukrayna'ya savaş ilan eden ve 24 Şubat'tan beri devam eden çatışmaların ilk emrini veren Rusya lideri Putin beklenen hamleyi yaptı. Ağır ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya ekonomisini korumak için Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasını gerektiren kararı devreye aldı.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku