Dünya:
OBAMA'dan DENİZALTI FACİASI İSYANI

OBAMA'dan DENİZALTI FACİASI İSYANI

Eski ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası basının Titanik batığı yakınındaki denizaltı kazasıyla, Ege’deki sığınmacı teknesi felaketine yaklaşımındaki farka isyan etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki bir etkinlikte konuşan Obama, basının bu olayları farklı ele almasının temelinde "toplumsal eşitsizlik" olduğunu vurguladı.

Eski ABD Başkanı daha sonra Atina’da CNN International spikeri Christian Amanpour'a konuştu.

Bu demecinde de denizaltı ve sığınmacı teknesi kıyasını yineledi:

“Demokrasimiz, küreselleştirme, otomasyon, sendikalaşmadaki azalmasından kaynaklı eşitsizlikten olumsuz etkilenecek. Bariz eşitsizlikler var. Gündelik haber diyoruz ama aslında günün haberinden konuşmuyoruz. Örneğin şu anda 7/24 denizin dibindeki denizaltı hakkında konuşuyoruz. Ama Yunanistan açıklarında 700 sığınmacının öldüğü bir kaza da var. Haber yapıldı mı yapıldı, ama aynı yoğunlukta değil. Bu da insanların hayatta kalma ihtimallerinin arasındaki uçurumu gözler önüne seriyor.”



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku