Dünya:
ÖLÜMLER 30 BİNİ GEÇTİ

ÖLÜMLER 30 BİNİ GEÇTİ

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, 24 Nisan itibarıyla İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da toplam ölüm sayısının 30 bini geçtiğini açıkladı. 

Bu oranlara göre Avrupa’da corona virüsüne bağlı ölümlerde Ada, kıta Avrupası’nı geride bıraktı. Resmi verilere göre İtalya’da 29.079 insan yaşamını yitirmişti.

Bu verilere göre Birleşik Krallık ve Ada Avrupası, Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından dünya genelinde corona virüsü salgınından en çok insanın öldüğü ikinci coğrafya oldu. ABD’de 69 binden fazla insan corona virüsünden yaşamını yitirerek, “corona virüsünün yeni merkez üssü” haline gelmişti.

Reuters’ın son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberde, İskoçya ve İrlanda’yla birlikte Ada’da 32 bin 313 insanın yaşamını yitirdiği belirtildi. İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden The Guardian da, İngiliz bakanların ve yetkililerin, “Ülkelerin ölüm sayılarını karşılaştırmayın, her ülkenin baz aldığı kriterler birbirinden farklı” dediğini hatırlattı.

The Guardian, “Açıklanan veriler 24 Nisan’ın olduğu haftayı baz alıyor. Fakat haftalık ölüm sayısı 354 azaldı. Bu düşüş de haftalar sonra ilk kez yaşandı” yorumunu yaptı.



Reuters
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku