Dünya:
PİYASALARDA FED RÜZGARI

PİYASALARDA FED RÜZGARI

Başkan Jerome Powell’ın konuşmasıyla birlikte zirveye çıkan hareketlilikle, yatırımcılar heyecanlı anlar yaşadı. ABD’de bir süre “trendin altında büyüme” öngören Powell, “enflasyonu düşürmenin acısız yolunun olmadığını” söylerken komitenin yıl sonuna kadar faizi 1 tam puan ile 1,25 tam puan artırma arasında ayrıştığını açıkladı.
ABD merkez bankası Federal Reserve’in (Fed) 75 baz puan faiz artırım hamlesinin ardından ABD tahvil getirileri ve dolar yükseldi. Dolar endeksi 111 puanın üzerine çıkarak son yılların rekorunu kırdı.

ALTINDA BİR YÜKSELİŞ BİR DÜŞÜŞ

Altın fiyatları Fed kaynaklı ilk kayıplarını Başkan Powell’ın durgunluğa vurgu yapan sözleri sonrası sürpriz yükseliş gösterdi. 1.690 doların üzerine çıkan ons altın fiyatı, ardından yeniden satışlarla 1.660 dolarlara kadar geriledi.

WALL STREET SALLANDI

ABD hisse piyasası da dün gerileyen yatırım araçları arasındaydı. Dow Jones yüzde 1,70, S&P 500 yüzde 1,71, Nasdaq 100 yüzde 1,80 düşüşle kapandı. Bu sabah vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0,32, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,52 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,76 aşağıda.

AVRUPA VE ASYA PİYASALARI DÜŞTÜ

Yeni işlem gününde Wall Street’teki kayıplar Avrupa ve Asya piyasalarına da yansıdı. Avrupa vadeli endeksleri gerilemeye devam ediyor. FTSE 100 vadeli endeksi yüzde 0,88, FDAX yüzde 1,92 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi yüzde 1,81 ekside. Asya’daki kayıplara ise Çin hisseleri öncülük etti. Hong Kong borsası ise son 10 yılda gördüğü en düşük seviyeye yaklaştı.

KARAR KRİPTO PARA PİYASASINI DA VURDU

Bitcoin, Ethereum ve altcoin’lerdeki düşüş ise devam ediyor. Lider kripto para 18.290 dolara kadar geriledi.



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
ABDFedJerome Powell
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku