Dünya:
PROTESTOLAR ŞİDDETİNİ ARTIRDI

PROTESTOLAR ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Fransa’nın başkenti Paris’in Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Afrika kökenli Nahel M.’in polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar devam ediyor. Fransa’nın Marsilya kentinde göstericiler ile polis arasında yeniden arbede yaşandı. Fransa hükümetinin protestoları önlemek için çok sayıda polisi görevlendirdiği şehirde sokaklar savaş alanına döndü.

İŞ YERLERİ TAŞLANDI

Protestocular havai fişek patlatıp, slogan atarak polis şiddetini protesto etti. Bazı protestocular ıslık çalarak iş yerlerine taş attı, bazıları da el bombası kullandı. Gösteriler sırasında çöp konteynerleri yere devrilirken sokaklardaki banklar ve otobüs durakları hasar gördü. Marsilya’daki işletme sahipleri ise yağmalama ihtimaline karşı iş yerlerinin önüne barikatlar kurarak güvenlik önlemleri aldı.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ise kalkan kullanarak protestoculara engel olmaya çalıştı. Bazı yerlerde polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü. Marsilya’da bugünkü gösterilerde 14 kişi gözaltına alındı. Yüzlerce çevik kuvvet aracı gösterileri önlemek için Marsilya sokaklarına konuşlandı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku