Dünya:
RUSYA BELGELERİ YAYINLADI

RUSYA BELGELERİ YAYINLADI

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Ukrayna'daki askeri biyolojik projelerin finansmanını doğrudan sağladığına dair belgeler paylaşan Rusya Savunma Bakanlığı, Washington'un Ukrayna'daki tesislerde biyolojik silah bileşenleri ürettiğine inandıklarını vurguladı.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birliği Şefi İgor Kirillov, düzenlediği basın toplantısında, Pentagon'un Ukrayna'daki askeri biyolojik projelerin finansmanını doğrudan sağladığına dair belgeleri paylaştı.
Kirillov, "Ukrayna topraklarında biyolojik silah bileşenleri üretildiğini düşünüyoruz. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki laboratuvarların çalışanlarından aldığı, ABD ve NATO'lu müttefiklerinin Ukrayna'da askeri biyolojik programların uygulanmasıyla ilgili materyalleri incelemeye devam ediyor. Batılı medya kuruluşları ve çoğu çifte vatandaşlığa (ABD) sahip biyologlar, yayınladığımız materyallerin doğruluğundan şüphe duyduklarını söylüyor. Belgelerin üzerinde yetkililerin imzalarının ve kuruluşların kaşelerinin bulunduğuna dikkatinizi çekmek isterim" dedi.
Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna vatandaşlarından alınan 5 bin kan serumu örneğinin Tiflis'teki Pentagon'a bağlı Lugar merkezine transfer edildiğini, 773 biyolojik numunenin İngiltere'deki referans laboratuvara aktarıldığını doğrulayan belgeleri kamuoyuyla paylaştığını söyleyen Kirillov, "Analiz, Ukraynalı uzmanların biyolojik madde transferinin potansiyel risklerinin, aslında 'karanlık işler' için kullanıldıklarının farkında olmadığını ve yapılan araştırmaların asıl amaçları hakkında gerçek bir fikre sahip olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'ABD, PROJELER İÇİN 32 MİLYON DOLAR FİNANSMAN SAĞLADI'

Pentagon'un Ukrayna'daki askeri biyolojik projeleri doğrudan finanse ettiğini doğrulayan 6 Mart 2015 tarihli belgeyi gösteren Kirillov, "Dikkatinizi çekmek isterim ki, ortak biyolojik faaliyetlerle ilgili anlaşma Pentagon ile Ukrayna Sağlık Bakanlığı arasında imzalanıyor. Fakat fonların gerçek alıcısı, Kiev, Odessa, Lviv ve Harkov'da bulunan Ukrayna Savunma Bakanlığı laboratuvarları. Toplam finansman tutarı 32 milyon dolar. 2016'dan, anılan projelerin başladığı andan beri ABD ve Ukrayna, aleni şekilde askeri biyolojik alanda olmasına rağmen bu projeleri uluslararası raporlarda kasıtlı olarak bildirmediler" diye konuştu.



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku