Dünya:
RUSYA'dan GOOGLE'a CEZA

RUSYA’dan GOOGLE’a CEZA

Rus mahkemesi, ABD’li teknoloji şirketi Google’a, Ukrayna savaşıyla ilgili Rusya’nın yanıltıcı olduğunu iddia ettiği içeriği kaldırmadığı için 3 milyon ruble (yaklaşık 885 bin TL) para cezası verdi.

Moskova'daki mahkeme, söz konusu içeriğin “sınırlı bilgi” olduğunu belirterek Google'u içeriği kaldırmadığı için suçlu buldu. Rus TASS ajansının haberine göre, YouTube’daki içerik, bazı korunan tesislere nasıl erişileceğine dair detayları paylaşıyordu ve Rusya’nın Ukrayna’daki “özel askeri operasyonu” hakkında yanıltıcı bilgi yayıyordu.

Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlattığı işgal sonrası internetteki içerikleri kontrol etmek için çabaları artırdı. Ülkede salı günü de Reddit'e “yanlış içeriği kaldırmadığı” gerekçesiyle ilk defa para cezası verilmişti. Bu ay başında da Apple ve Wikipedia'ya benzer cezalar verildi.

GOOGLE, RUSYA’DAKİ FAALİYETLERİNİ AZALTTI

Google, Rusya'da daha önce yüklü para cezalarıyla karşı karşıya kalmıştı. Geçen sene yine Ukrayna savaşıyla ilgili bazı bilgileri kaldırmadığı için 360 milyon euroyu aşan para cezası almıştı.

Şirket, son dönemde Batı'nın yaptırımları kapsamında Rusya'daki faaliyetlerini azaltma yoluna gitmişti. Google'ın Rusya kolu geçen sene ülkedeki faaliyetlerinin Moskova'nın önlemleri nedeniyle imkansız hale geldiğini savunarak iflas başvurusu yapmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KORKUNÇ SALGIN: 19 ÇOCUK DAHA ÖLDÜ
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 19 çocuğun yaşamını...

Haberi Oku